Barion Pixel Fel sem ismerni Austin Butlert: óriási változáson esett át a Dűne 2. részének szerepe miatt – Coloré

Fel sem ismerni Austin Butlert: óriási változáson esett át a Dűne 2. részének szerepe miatt

2023. 05. 03.

A Golden Globe-ot elnyert fiatal sztár, Austin Butler a Dűne 2-ben tér vissza, november 3-án.

Austin Butler teljesen leborotvált fejjel és szemöldök nélkül látható a Dűne folytatásának első hivatalos képein. A Lex Luthorra emlékeztető kinézet szinte felismerhetetlenné teszi a 31 éves színészt, aki egy csapásra világsztár lett, miután ő formálta meg Elvis Presley-t a 2022-es életrajzi zenés filmben.

Austin Butler
Forrás: Imdb

Butler azonban most egészen más karakterként brillírozhat, Feyd-Rautha Harkonnen-t alakítja majd a hamarosan megjelenő Dűne: Második részben. Az alkotás hivatalos közösségi oldalain nyilvánosságra hoztak egy kedvcsináló felvételt is a filmből.

Ezen a videón látható, amint valaki egy eszközt helyez el Arrakis homokjába, hogy felhívja egyik gigantikus homokférgét. A Twitteren kedden megosztott felvételek a film minden főszereplőjét felfedték végül.

Austin Butler
Forrás: Imdb

A teaser videó végén ugyanis egy-egy fotó erejéig felvillan Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin és Dave Bautista is, a sort pedig Butler kopasz feje zárja. Austin Butler alakítja Feyd-Rauthát, a Harkonnen klán tagját, aki megölte Leto Atreides herceget (Oscar Isaac), és lerombolta a főszereplő Paul házát Arrakisban.

Feyd-Rautha unokaöccse a bárónak, a Harkonnen család vezetőjének, akit Stellan Skarsgård alakított a 2021-es Dűne című filmben, és Bautista Rabban karakterének öccse. A rendező, Denis Villeneuve szerint nagyon okos, nagyon karizmatikus figura, zseniálisan gonosz és nárcisztikus is.

Austin Butler
Forrás: Imdb

Butlert a magyar rajongók a Shannara: a jövő krónikája című fantasy sorozatban ismerhették meg. Austin egy félig tünde, félig ember karaktert alakított, aki azért harcolt barátaival, hogy megmentsék a világukat. Ezen kívül a Szex és New York tini spin-offjában, a Carrie naplójában is szerepelt.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: