Amitől Tom Cruise és Görög Zita is megfutamodott – Sztárok érettségi nélkül

2022. 08. 11.

Talán nem is feltételeznénk, de egyes hazai és világsztárok, akikért tömegek rajonganak, nem jutottak el az első nagy megmérettetésig, azaz az érettségiig sem.

A szülők örömére és a legtöbb gyerek bánatára hamarosan beköszönt a szeptember és vele együtt az új tanév is. Emlékezzünk csak vissza a saját gyerekkorunkra: mi volt a mondat, amit a leggyakrabban mondtak a szüleink, ha meg akartak győzni arról, hogy igenis érdemes görnyedni a tankönyv fölött? Természetesen valami ahhoz hasonló, hogy „aki tanul, annak lesz jó munkahelye, sikerei és sok pénze”. Szerintem ezt a legtöbben el is hittük, és reszketve vettük a magánórákat, hogy az az átkozott érettségi minél jobban sikerüljön, hiszen valahogy be kell kerülni az egyetemre is.

A legtöbbünk karrierje így is alakult, lépcsőről lépcsőre megjártuk a magunk útját, aminek nagy része a felsőoktatásban volt kikövezve, ám vannak, akik annak ellenére, hogy ezt kihagyták, sikert sikerre halmoznak. Számos sztárnak ugyanis még érettségije sincs.

Rántsuk le a leplet először a hazai hírességekről!

Tóth Gabi

Szinte még kislány volt, amikor megismerte az ország, ugyanis mindössze 16 éves volt, amikor először a Megasztár színpadára lépett. A showműsor és a kezdeti előadói sikerek mellett nem volt ideje arra, hogy befejezze középiskolai tanulmányait. Nagy hullámvölgyek jellemzik az énekesnő életét, de az elmúlt években szakmai és magánéleti örömökben is bővelkedik.

Majka

Majka érettségi nélkül is sikeres
Kép forrása: TV2

Ő az, aki nélkül már nem lenne igazi a Sztárban sztár leszek! zsűrije, a zenéit pedig garantáltan még az ükunokáink is énekelni fogják. Talán eszünkbe sem jutna, de Majoros Péter eredeti szakmája szerint villanyszerelő, hiszen szakmunkásképzőbe járt. A celeb ezt sosem titkolta, és azt sem szégyelli, hogy nincs érettségije, bár nem tartja kizártnak, hogy egyszer még nekiveselkedik ennek a megmérettetésnek is.

Görög Zita

Zita az a nő, aki annyira gyönyörű, hogy egyrészt nem is feltételeznénk, hogy nincs érettségije, másrészt pedig azonnal meg is bocsátjuk neki a hiányt, amikor ránézünk. A szupermodell egyszer elmondta, hogy meglehetősen botrányos gimis évei voltak, matekból egyszer meg is buktatták. A négy évet ugyan végigküzdötte, de a bizonyítványig sajnos nem jutott el. Egy dolog biztos, szépségének köszönhetően ennek soha nem érezte a hátrányát.

Hujber Feri

A mára botrányhőssé vált színész soha nem volt a tanárok kedvence, de mivel ez kölcsönös volt hamar úgy döntött, hogy inkább a könnyebb utat választja. Néhány tízezer forintért megvásárolta magának az érettségijét és azóta sem aggódik emiatt.

Fodor Zsóka

A Barátok közt egykori Magdi anyusa azért nem tudott leérettségizni, mert akkoriban beteg édesanyját ápolta, így érthető módon háttérbe szorult a tanulás. Ám az ő példája tökéletesen mutatja azt, hogy a tehetség utat tör magának, hiszen még így is felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol ragyogó eredménnyel szerzett diplomát.

Tóth Andi

A még mindig szemtelenül fiatal, mindössze 23 éves, és felfoghatatlanul tehetséges előadóművész büszke arra, amit eddig felépített és vállalja, hogy az „éretlenek” táborát erősíti. Alig 16 éves volt, amikor új életet kezdett Magyarországon, – hiszen Nagyváradon született – azóta pedig sikert sikerre halmoz.

Hollywoodban sincs ez másképp

Számtalan olyan híresség sétál az Oscar-gálák vörös szőnyegén, akik bizony nem tudnak a tanulmányaikkal dicsekedni.

Jim Carrey

A színészről ma már nehezen lehet elképzelni, de egykor nagyon nagy szegénységben élt. Tizenhárom éves kiskamasz volt, amikor a családja annyira nehéz anyagi helyzetbe került, hogy iskola után neki is dolgoznia kellett. Olyan sok munkát vállalt, hogy abba kellett hagynia a tanulást, ám amikor már azt hitte, hogy nincs remény, egy szerencsés fordulat történt az életében. Tizenhét éves volt, amikor Los Angelesben felfedezték, azóta pedig a mai is az egyik legkeresettebb amerikai színész.

Keanu Reeves

Keanu reeves
Kép forrása: Northfoto

A Mátrix örök sztárja egészen egyszerűen azért hagyta abba a gimit, mert úgy érezte, hogy nem tud beilleszkedni az iskolatársai közé. Színészkedni kezdett és úgy tűnik elég jól ment neki, hiszen rövid időn belül nagyjátékfilmek kamerája előtt találta magát.

Ryan Gosling

Sokak plátói szerelme, a született szexi sármőr bizony már diák korában is inkább a mosolyával vette le a lányokat a lábukról, mintsem a tanulmányi eredményeivel. Tizenhárom éves volt, amikor elindult színészi karriere és ugyan elkezdte a középiskolát, tizenhét évesen még az utolsó év előtt úgy döntött, hogy neki ebből éppen elég.

Johnny Depp

Johnny Depp
Kép forrása: Northfoto

A dögös kalóz már kamaszkorában is tudta, hogy nem aktakukacként fogja tengetni az éveit. Fejébe vette, hogy rocksztár lesz, ezért tizenöt évesen egyik napról a másikra felhagyott az iskolatáska cipelésével. Az élet fintora, hogy végül nem zenészként, hanem színészként vált világhírűvé, ám a zenélés ma is különleges helyet foglal el a szívében.

További méltán imádott hírességek, akiknek szintén derékba törtek a tanulmányaik: Marlon Brando, Jude Law, Tom Cruise, Christina Applegate, Whoopi Goldberg.

Ez is érdekelhet

Így néz ki Tom Cruise és Nicole Kidman ritkán látott fia

Connor Cruise igazi férfi lett 26 évesen, amely a külsején is meglátszik. Róla szóló cikkünket IDE kattintva tudod elolvasni.