Barion Pixel A képregények világa óriási lépést tett az LMBTQ+ közösségért – Coloré

A képregények világa óriási lépést tett az LMBTQ+ közösségért

2021. 10. 12.

Tegnap hivatalosan is ünnepnapja volt az LMBTQ+ közösségének, hiszen a DC Comics képregények világa egy nem mindennapi bejelentéssel indította a reggelt.

Superman – más nevén Kal-el vagy emberi nevén Clark Kent – fia, Jon nyíltan biszexuális karakter. A képregényírók ezzel is azt szeretnék üzenni a világ fiatalabb és idősebb generációinak, hogy a szerelem szabad és minden ember egyenlő jogokat érdemel, főleg, ami a szexuális irányultságát és nemi identitását illeti.

First Look At New Movie Batman V Superman: Dawn Of Justice
Forrás: Northfoto

Jon Kent coming outja egyfajta jelkép is akar lenni azok számára, akik nem merik bátran és szégyenkezés nélkül felvállalni, kik is valójában. Az új képregénysorozatban egyébként Jon édesapja szerepét veszi át, mint Superman, sőt még a foglalkozását illetően is apja nyomdokaiba lépett. Az ifjú szuperhős az újságírás felé vette az irányt, és egyetemi évei alatt szeretett bele barátjába, Jay Nakamurába.

Tom Taylor író saját maga is nyilatkozott a nem mindennapi coming out kapcsán:

„Mindig is azt mondtam, hogy mindenkinek szüksége van hősökre, és mindenki megérdemli, hogy lássa saját magát a hőseiben. Elképesztően hálás vagyok a DC-nek és a Warner Bros.-nak, hogy hasonlóan gondolkodnak. Superman mindig a remény, az igazság és az igazságszolgáltatás szimbóluma volt, ami ma sokkal többet jelent.”

Az elmúlt években egyébként a képregényírók és más filmes cégek is óriási lépéseket tettek annak érdekében, hogy egy sokkal színesebb és elfogadóbb világot teremtsenek a jövő generációi számára és ezzel együtt az LMBTQ+ közösségének is.

Forrás: hollywoodreporter.com