Barion Pixel Charlize Theron és Jesse Eisenberg is részt vesz a Drag Isn’t Dangerous telethonban, hogy küzdjenek az LMBTQ+ és a drag-közösséget megbélyegző törvénykezés ellen – Coloré

Charlize Theron és Jesse Eisenberg is részt vesz a Drag Isn’t Dangerous telethonban, hogy küzdjenek az LMBTQ+ és a drag-közösséget megbélyegző törvénykezés ellen

2023. 05. 08.

A teleton hollywoodi hírességek – köztük Charlize Theron és Jesse Eisenberg – élő és előre rögzített szereplését mutatja be, kiegészülve a drag közösség világhírű képviselőivel.

A televíziós adománygyűjtő rendezvényhez Charlize Theron és Eisenberg mellett csatlakozik Elizabeth Banks, Margaret Cho, Whitney Cummings, Adam Lambert, Melissa McCarthy, Kelly Osbourne, Amy Schumer és még sokan mások. Az esemény célja az LMBTQ+ és a drag-közösségek elleni jogszabályok elleni küzdelem, 20 dolláros díj ellenében streamingen közvetítik a dragisntdangerous.com oldalon a műsort.

A drag queen-ek képviselői közül biztosan jelen lesz Bob, the drag queen, Jinkx Monsoon, Trixie Mattel, Peppermint és Eureka is, akiket a legtöbben a nálunk is kedvelt RuPaul Drag Race-ből ismernek a nézők.

A drag-kultúra közelmúltbeli démonizálása rendkívül felzaklató és teljesen megdöbbentő. Ezeknek az álságos politikusoknak a gonoszsága kifürkészhetetlen. A gyerekek első számú gyilkosai a fegyverek, a fegyvertartás, az oktatás és tolerancia hiánya. Miközben a politika kitalált problémával hárítja el a figyelmet erről. A képmutatás elképesztő. Ezek a tilalmak, amit törvénybe akarnak foglalni, nem csak a transz emberekre vagy a drag-előadókra vonatkoznak. Ez az LMBTQ emberek szisztematikus leigázása.

– nyilatkozták a műsor résztvevői és készítői.

Charlize Theron
Rodin Eckenroth/Getty Images

Időről időre bűnbakká és célponttá teszik a szivárvány közösségek tagjait, ez bevett szokás határon innen és túl is. Miközben a hagyományos értékek elvesztésével példálóznak az uszítók, valójában pont ők mennek szembe a legalapvetőbb értékekkel: a szeretettel, az elfogadással, a sokszínűséggel, az emberi jogokkal. Ezek az időszakos LMBTQ+ ellenes megmozdulások jó lehetőséget adnak mindenhol kiszolgálni a politikai érdekeket és az emberek megosztását. Közben pedig számtalan tinédzser esik áldozatul zaklatásnak, családon belüli kirekesztésnek, bántalmazásnak és jutnak el akár az öngyilkosságig. Ezért akarta felemelni a hangját Charlize Theron és számos más A-listás színész.

Jesse Eisenberg
Beata Zawrzel/Getty Images

Remélhetőleg a Drag Isn’t Dangerous jótékonysági teleton eléri a célját és sikerül felnyitniuk néhány szemet és szívet. Charlize Theron egyébként maga is érintett az LMBTQ+ közösségét ért bántások miatt, ugyanis Jackson nevű gyermekéről 3 éves kora óta tudja, hogy transznemű. Erről pedig több interjúban is nyíltan beszélt.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Frazer Harrison/Getty Images