Barion Pixel Egy 2017-es cápás horrorfilm ismét berobbant a Netflixen és úgy tarol, mint megjelenése évében – Coloré

Egy 2017-es cápás horrorfilm ismét berobbant a Netflixen és úgy tarol, mint megjelenése évében

2023. 06. 21.

Hihetetlen, de a 47 méter mélyen című horrorfilm dupláz a nézők körében és a kommentszekció teljesen ki van akadva a félelemtől.

Mandy Moore és a H2O sorozattal világsztárrá vált Claire Holt a főszereplői a 47 méter mélyen című cápás horrorfilmnek, ami 2017-es megjelenésekor sokkolta a műfaj rajongóit is. A viszonylag alacsony költségvetésű film annak ellenére okozott óriási meglepetést, hogy a CGI-technológiája sem volt világrengető. A sztori azonban annyira nyomasztó és a színészi játék annyira profi, hogy mindenki átérzi, mi történik a testvérpárral a mélyben, amikor balul sül el egy ketreces merülés.

47 méter mélyen, horrorfilm
Forrás: Netflix

A főszereplő Lisa és Kate az egyre növekvő oxigénhiány mellett a vérengző cápával is meg kell, hogy küzdjön, mindezt egy olyan közegben, ami minden ember rémálma: a tenger mélyén rekedve. A horrorfilm bár sokban hasonlít a szokásos cápa sztorikra, mégis nagyon más és ez teszi igazán kedveltté.

2019-ben készült is egy folytatás, melyben már egy barlangi túlélő kalandot szemlélhetünk, különleges, vak cápákkal. A folytatás nem kapcsolódik az első részhez, sajnos erősen alul is múlja azt, és elég vegyes értékeléseket is kapott.

A 47 méter mélyen felkerült a Netflix kínálatába és ismét mindent felülmúlt, rengetegen nézték meg és a kommentelők nem tartották magukban a rettegést és nyomasztó pillanatokat, amit éreztek közben.

Volt, aki azt írta, soha többet nem mer bemenni a tengerbe. Egyes kommentelők szerint, aki eddig nem volt klausztrofóbiás, most majd az lesz egy életre. Mások szerint pedig az eredeti Cápa klasszikus horrort is fölözi ez az alkotás.

Nagyon szerencsések voltunk ezzel a filmmel, hogy erős női karaktereket alakíthattunk ki, ők ennek a filmnek a hősei. Kemény nyolc hetet töltöttünk el, napi nyolc órát a víz alatt. Azt hiszem, egyikünk sem volt felkészülve arra, hogy ebédidőben a felszínre feljőve ennyire fáradt legyen.

– emlékezett vissza Mandy Moore a forgatásokra.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Netflix