Barion Pixel Minden, amit Stephen King moziba kerülő Boogeyman filmjéről tudni érdemes – 2023 egyik legjobb horrorjának ígérkezik – Coloré

Minden, amit Stephen King moziba kerülő Boogeyman filmjéről tudni érdemes – 2023 egyik legjobb horrorjának ígérkezik

2023. 04. 26.

A 2023-ban megjelenő Boogeyman egy Stephen King regény filmadaptációja, amelyben a szerző egyik legkorábbi története radikálisan új megközelítést kap a szélesvásznon.

Voltak ugyan korábban Boogeyman filmek, például a 2005-ös horror Barry Watson és Emily Deschanel főszereplésével (gyenge folytatásokat is kapott), de ezek csak címükben azonosak az eredeti Stephen King történettel. A Boogeyman, azaz A mumus az amerikai néphiedelemben egy olyan gonosz lény, amely este jön el a gyerekekért. Innen ered a „valami van az ágy alatt”, „ne dugd ki a lábad” mítoszok sora.

A híres horror szerző, Stephen King regénye lenyűgöző újjáéledésben részesül 2023 júniusától a mozikban. A mumus korántsem egyszerű eredeti cselekménye nem tántorította el a horror műfaj egyik feltörekvő sztárját, Rob Savage rendezőt attól, hogy leszerződjön a projekthez és valami olyat alkosson, amit eddig soha. A The Boogeyman korábbi szinopszisának alapján a film sokat változtat az eredeti történeten, miközben továbbra is ragaszkodik a mese fő témájához, és kibővíti a legfélelmetesebb elemeit.

A rendező Savage szerint ez a legijesztőbb filmje, amit valaha készített, pedig olyan történeteket köszönhetünk neki, mint Az utolsó rítus (2020), a Dashcam és a Dawn of the Deaf horror rövidfilm.

Féltem egy ilyen klasszikushoz nyúlni, mert például annak idején a Ragyogás is hatalmas vállalás volt és nem tetszett Stephen Kingnek. Meg kell próbálni klasszikus horrorfilmet készíteni. És szerintem ez a legfélelmetesebb film, amit valaha készítettem. Szerintem ez ijesztőbb, mint Az utolsó rítus volt.

– mondta Rob Savage.

A mumus először 2018-ban kapott zöldlámpát, és a Hang nélkül alkotópárosa készítette volna, de végül a projektet elkaszálták, amikor a Disney felvásárolta a Foxot. 2021-ben végül ismét elindult a Boogeyman projekt, Scott Beck és Bryan Woods forgatókönyvét Mark Heyman dolgozta át. A film a mozikban kap premiert június 2-ától, majd később a HULU-ról lesz streamelhető.

Boogeyman 2023
Forrás: Fórum Hungary

A mumus szereplőgárdájában igazán izgalmas nevek kaptak helyet. A főszereplő Chris Messina (Az Argo-akció, Éles tárgyak, Fontos vagy nekem) lesz, a pszichiáter Will szerepében, aki nemrég özvegyült meg, és két lány édesapja. A feltörekvő sztár, Sophie Thatcher (Yellowjackets, Boba Fett könyve) alakítja Sadie-t, a kissé szkeptikus nővért. A gyermekszínésznő, Vivien Lyra Blair (Obi-Wan Kenobi) játssza a legfiatalabb lányát, Sawyert. David Dastmalchian (Öngyilkos osztag) kelti életre Will betegét, Lestert, Marin Ireland (Az esernyő akadémia) pedig Ritát alakítja. LisaGay Hamilton (Az összes félelem összege) Dr. Wellert formálja meg, Madison Hu-t (Voyagers) pedig egy különleges szerepre osztották be.

A mumus előzetese is elég félelmetes, de a készítők azt ígérik, csavarokból sem lesz hiány a történetben, valamint a trailerben messze nem lőtték le a legdurvább jeleneteket. Aki pedig ismeri King eredetijét, az tudja mennyire lehangoló, nyomasztó és cseppet sem happy enddel végződő sztori. Kérdés, hogy Rob Savage bevállalta-e a nagyon komor befejezést.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: Fórum Hungary