Barion Pixel MrBeast magasan vezeti a mezőnyt éves bevételével – Coloré

MrBeast magasan vezeti a mezőnyt éves bevételével

2023. 10. 12.

Néhány évtizeddel ezelőtt hihetetlennek tűnt, hogy YouTube tartalmakból meggazdagodjon valaki. Azóta persze tudjuk, hogy aki mégis sikerrel jár, az nagyot kaszálhat. MrBeast egyike azoknak a youtubereknek, aki dollármilliomossá vált.

MrBeast éves bevétele 82 millió dollár, ami duplája más alkotók bevételének. Jimmy Dolaldson több, mint 186 millió feliratkozóval rendelkezik saját csatornáján.

A Forbes magazin legjobb alkotóinak 50-es listáján is szerepel, azaz Jimmy Donladson a vezető az éves 82 millió dollárjával. A lista rangsorolásának összeállításakor három tényezőt vesznek figyelembe:

  • bevétel,
  • vállalkozói készség,
  • befolyás (vagyis követői és elkötelezettségi arány).

MrBeast nemcsak népszerű videótartalmak készít, hanem számos üzleti tevékenységet is folytat és rendszeres támogat jótékonysági célokat.

MrBeast
MrBeast nemcsak videókat gyárt, hanem jótékonykodik is / Kép forrása: NurPhoto / Contributor / Getty Images

MrBeast hírnevén csorbát ejtettek, ezért perel

Dollármillió ide vagy oda, az élet még így is tartogat nehézségeket. Donaldson ugyanis jogi vitában áll a Virtual Dining Concepts (VDC) nevű virtuális étteremvállalattal. A pereskedést azt váltotta ki, hogy a híres youtuber által felszolgált hamburgereket a vállalat undorítónak és ehetetlennek minősítette és ezzel ártott a hírnevének. A VDC 100 millió dolláros keresettel reagált és a vád: szerződésszegés.

Nyitókép forrása: Jeff Kravitz / Contributor / Getty Images
0 /eletmod/karrier/mrbeast-bevetel/