Barion Pixel Online pénzkeresés – 10 munka, amit otthonról végezhetsz – Coloré

Online pénzkeresés – 10 munka, amit otthonról végezhetsz

2022. 06. 21.

Az elmúlt két év megtanított minket többek között arra is, hogy nem feltétlenül kell napi nyolc órát az irodában ülni ahhoz, hogy érdemi munkát végezzünk. Ha te is azon gondolkozol, hogy otthonról dolgozz, de nem tudod, mibe kezdj bele, hoztunk pár ötletet az online pénzkereséshez.

A koronavírus-járvány mindenki életét átalakította, így a munkaerőpiacot és a munkához való hozzáállást is. Online pénzkeresés? Igen, lehetséges, legális módszerekkel, és még csak piramisjáték vagy sportfogadás sem kell hozzá. Tény, hogy a havi bevétel nem olyan kiszámítható, mintha alkalmazottként várnánk a fizetést minden hónap tizedikéig, de ha az ember gyakorlatra tesz szert benne és megtalálja a piaci rést, van rá esély, hogy nagyobbat is szakíthat, mint irodai munkájával tette. Az alábbi, az Oberlo által összegyűjtött ötleteket végezhetjük akár teljes állásként, de némelyikük lehet a stabil munkánk kiegészítései is.

pénzkeresés online
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Dropshipping

A dropshippingre nincs magyar kifejezés, a matebalazs.hu szerint úgy kell elképzelni, hogy “egy olyan kereskedelmi módszer, amely során az értékesítő fél nem tartja raktáron a termékeket, hanem valahányszor egy vásárló rendel tőle valamit, az értékesítő fél egy harmadik féltől vásárolja meg a rendelt terméket, és közvetlenül a vásárlóhoz szállíttatja azt. Ez azt jelenti, hogy az értékesítést végző fél valójában soha nem is találkozik a termékkel.” Előnyei közé tartozik, hogy nem kell webáruházat üzemeltetni, mert nincs szükség folyamatos raktárkészletre – ugyanis csak akkor rendeljük meg az adott terméket a nagykereskedőtől, ha nálunk arra megrendelés érkezett. Elég hozzá egy laptop, tehát a havi költségek minimálisak, gyors internetkapcsolattal bárhonnan tudjuk igazgatni a vállalkozást. Azonban amiatt, hogy ilyen könnyű elindítani és fenntartani, rengetegen csinálják, nagy a verseny, emiatt alacsony a profit is. Ha több nagykereskedéssel dolgozunk egyszerre, eltérőek lehetnek a szállítási költségek, így ha egy vevőnk négy helyről rendel négy terméket, nem célszerű ráterhelni az összes pluszköltséget, mert esélyes, hogy nem minket választ majd. A legnépszerűbb site, ahol dropshippinggel foglalkoznak a felhasználók, az a Shopify.com, ahol bármilyen termék gazdára találhat.

Print on demand – nyomtatás igény szerint

Az igény szerinti nyomtatás hasonló a dropshippinghez abban az értelemben, hogy nincs saját készlet és nem mi intézzük a szállítást sem. Két apró különbség azonban van, először is az, hogy főként saját, egyedi termékeket szoktak forgalmazni, ami nagyszerű akkor, ha márkaépítés a cél. Másodszor pedig a kategóriák széles skálája helyett konkrét tételek közül választhat a megrendelő. A legtöbb print on demanddal foglalkozó cég olyan termékeket kínál, amelyekre könnyű nyomtatni, például pólókat, bögréket és táskákat. És hogy mit nyomtass ezekre a termékekre? Ha van kézügyességed és affinitásod a grafikai dolgokhoz, akkor saját rajzokkal, festményekkel kezdj, de ha te inkább csak az adminisztrációt végeznéd, fogj össze egy kreatív ismerőssel.

Youtube-csatorna

Ne rázd a fejed, tuti, hogy megfordult már a fejedben legalább egyszer, hogy milyen lenne Youtubernek lenni! Ha másoknak megy a pénzkeresés YouTube-on, akkor neked is menni fog. A legjobban fizetett YouTuber Jimmy Donaldson (MrBeast), aki bizarr mutatványokat tölt fel YouTube-csatornájára – 2021-ben 54 millió dollárt keresett ezekkel. Csatornádnak egyetlen témára kell összpontosítania, hogy hűséges közönséget tudj felépíteni – készíthetsz például sminkoktatóanyagokat, streamelhetsz videojátékokat, véleményezhetsz termékeket, taníthatsz mindenféle készséget, vicces videókat is gyárthatsz, vagy bármi mást, amiről úgy gondolod, hogy van közönsége. A videózással való online pénzkeresés titka az, hogy olyan tartalmat hozzunk létre, amelyre az emberek vágynak. Szellemes, kattintásvadász címek, amik ráveszik az embereket, hogy megnézzék a videót, kulcsszavak a leírásban, hogy optimalizáljuk a YouTube-keresést. Ha az ember eléri az ezer feliratkozót, hivatalosan is bevételt szerezhet csatornájával a YouTube hirdetéseivel.

Happy,baker,streaming,online,cooking,masterclass,webinar,lesson,at,home
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Online kurzus 

A tanfolyamok eladása az egyik legjobb módja annak, hogy online pénzt keress. Ha egy téma szakértője vagy, tudásod online kurzusok létrehozásával pénzzé teheted. Eladhatod kurzusod az Udemy oldalon, vagy ha már van saját közönséged, a saját webhelyeden keresztül. Egy népszerű és sikeres kurzus létrehozásához meríts ihletet a saját környezetedben, szakterületeden felkapott kurzusokból, és nézd meg a véleményeket. Mik azok a szempontok, amelyeket az emberek dicsérnek, és melyek azok a dolgok, amelyeket az emberek kevésbé tolerálnak? Hogyan hozhatsz létre valami jobbat annál, mint ami már jelen van a piacon? Azt, hogy hogyan lehet a legjobban pénzt keresni, a tanfolyamot értékesítő platform határozza meg. Ha eladod a kurzust az Udemy-n, nem kell sokat tenni a népszerűsítéséért, csak beállítod és el is feledkezhetsz róla. De a biztonság kedvéért népszerűsítheted néhány blogon vagy a közösségi média felületeken. Ha azonban a kurzus a saját webhelyen érthető el, érdemes lehet hirdetéseket futtatni, levelezőlistát létrehozni annak promotálására. 

Szabadúszás

Ha az eddigi állásaiddal az volt a legnagyobb gondod, hogy nem te osztottad be az idődet és feleslegesen penészedtél a munkahelyeden órákig, fontold meg szabadúszó tevékenységet! Ehhez persze szükség van valamilyen képzettségre, amit online is kamatoztathatsz. Ha jól írsz, rajzolsz, értesz a photoshophoz, az adminisztrációhoz, könyveléshez vagy bármihez, rengeteg oldalon tudsz pénzt keresni vele – ilyen a Fiverr, az Upwork vagy a Freelancer, itthon pedig például a Briefly. Ahhoz azonban, hogy téged válasszanak, egy meggyőző portfóliót is össze kell állítanod. A szabadúszás lényege viszont az, hogy te határozod meg, mit, mikor és mennyiért fogsz elvégezni, így nem kell kivenned szabadnapokat, hogy elmenj nyaralni – ugyanakkor abban a hónapban kevesebb pénz üti majd a markod.

Korrepetálj

Ha nem pedagógusként dolgozol, de van tanári végzettséged, akkor is hasznosíthatod a diplomádat – itt is működhet az online pénzkeresés, mégpedig korrepetálással. Facebook-csoportokban, ismerősök ajánlása által tudod magad a legjobban hirdetni, de az onlinetanar.hu vagy az oktass.hu is a segítségedre lehet. Itt is te osztod be a saját idődet, ahogyan azt is, hogy hány diákot vállalsz, milyen tantárgyakból milyen szintig tudod őket korrepetálni, és még csak el sem kell menned otthonról, mert Zoom-on vagy Skype-on minden megoldható.

High,angle,view,of,video,conference,with,teacher,on,laptop
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Hozz létre egy appot

Ha nem vagy fejlesztő, valószínűleg ezt a pénzkereseti ötletet kicsit elvetemültnek érzed. Szerencsére azonban felvehetsz valakit, aki rendelkezik programozási ismeretekkel, és készít neked egy alkalmazást. A Toptal-hoz hasonló webhelyek számos alkalmazásfejlesztővel köthetnek össze, akik nyitottak a vállalkozókkal való együttműködésre. Nincs más dolgod, mint kitalálni egy egyedi alkalmazásötletet, megtalálni a célközönséget, és márkaképet kialakítani a termékedhez. A felvett programozó pedig közben gondoskodik a fejlesztési oldalról. És hogy hogy lesz ebből pénz? A legjobb megoldás az, ha hozzáadjuk a Google Playhez és az App Store-hoz. És bár ez ellentmondásosnak tűnhet, egy ingyenes alkalmazás többet segít, mint egy fizetős alkalmazás, mert előbbihez hirdetéseket és prémium funkciókat is hozzá lehet adni. Mivel az ingyenesen letölthető app több embert vonz, könnyebb lesz továbbértékesíteni azt.

Fordítás

A fordítás területe meglehetősen kihasználatlan, itt kisebb a verseny, mint más piaci szektorokban, ehhez azonban legalább két nyelven kell folyékonyan beszélni. Természetesen itt is szükség van portfólióra, ami kidomborítja a fordítói képességeket, így ha rendelkezünk nyelvvizsgával, szövegfordítási tapasztalattal, mindenképp emeljük ki. A legtöbb cég emellett próbafeladatot is ad, ahol nem használhatunk semmilyen eszközt a fordításhoz. Ha érdekel a téma, az Upwork, Pro Translating és a Translators Base oldalakat érdemes böngészni.

Foreign,languages,translation,concept,,online,translator,,macro,view,of,computer
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Add el a fotóidat

Mármint nem azokat, amiket magadról lőttél, bár tudjuk, hogy arra is van kereslet. Most azonban arra gondolunk, amiket amatőr vagy profi fotósként lőttél, hiszen a Shutterstock vagy az Alamy boldogan megvásárolja őket fotótárába. Pénzt pedig akkor kapsz utánuk, ha valaki letöltötte azt az oldalukról. 

Véleményezz oldalakat

Ha fontosnak tartod a felhasználói élményt, jó, ha tudod, hogy a UserTesting 10 dollárt fizet a véleményezőknek, hogy visszajelzést adjanak más vállalkozóknak webhelyeikről és alkalmazásaikról. A webhelyen való böngészés során kérdéseket fogsz kapni, ez az egyik leggyorsabb módja az online pénzkeresésnek.