Barion Pixel Kamu a retrográdon: Tényleg hiszünk a csillagoknak, vagy csak jót röhögünk az egészen? – Coloré

Kamu a retrográdon: Tényleg hiszünk a csillagoknak, vagy csak jót röhögünk az egészen?

2024. 06. 15.

A valódi asztrológia és a sokszor csak kreatívan megalkotott napi horoszkópok között lényeges különbségek vannak, de vajon tényleg komolyan vesszük, hogy mit írnak a jóslatok?

Az emberek nagy többsége szeretné tudni a jövőjét, legalábbis kíváncsi a pozitív dolgokra és reméli, hogy jó pillanatokat tartogat az elkövetkezendő időszak. Van, aki rendszeresen jár jósnőhöz, van, aki látóhoz jár, esetleg a tarot-kártya rejtelmeivel ismerkedik egy hozzáértő által. Jellemzően akkor fordulunk a jósokhoz, látókhoz, csillagokhoz, ha valami bizonytalanság van az életünkben, párkapcsolati kérdéseink merülnek fel, vacillálunk, hogy állást váltsunk-e, vagy szeretnénk tudni, mikor lesz vége a pechszériának. Akkor nem igazán megy senki jövőbe látóhoz, amikor minden rendben az életével.

Persze nem mindenki ennyire tudatos vagy akár spirituális, nem hisz az efféle dolgokban. Az átmenet talán a hétköznapi emberek többsége, akik a szembejövő napi vagy havi horoszkópot szívesen elolvassák, jót szórakoznak rajta, és, ami szimpatikus számukra benne, azt el is fogadják tanácsként vagy iránymutatásként.

A horoszkópokban leírtak a csillagjegyeinken alapulnak, ez utóbbiakat pedig a legtöbb ember elfogadja és igazolja, hogy van abban valami, hogy a jellemünket, személyiségünket igenis meghatározza a zodiákusunk. Az állatövi jegyek és a csillagok jóslatai az egyik legkedveltebb rovat minden olyan magazinban, ami tartalmaz horoszkópot.

Humbug vagy tudomány?

A valódi asztrológia egy komoly szakterület, amit évekig tanítanak és tanulnak, van asztrológiai akadémia, sőt államilag elfogadott és nyilvántartott asztrológia oktatás hazánkban is. Az asztrológus tehát nem hétvégi tanfolyamokon képződik és véleményem szerint, aki tényleg tudományként tekint erre a területre és el szeretne mélyedni benne, annak rá kell szánnia az időt és energiát.

A többiek, mi földi halandók, beérjük azzal, amit az online felületeken olvashatunk, még ha tudjuk is, hogy nem szabad szentírásként tekintenünk ezekre a horoszkópokra.

A horoszkópok, vagyis a csillagok üzenetei gyakran nagyon szórakoztató formában érkeznek, ezeket kimondottan vicces olvasgatni, és pláne nevetésre ösztönöz, ha valóban betalál egy-egy élethelyzetünkbe. Én a csillagjegyek általános jóslatain túl azt szeretem leginkább, amikor megtudhatom, hogy például melyik jegyek közé tartozik az enyém, tegyük fel a legromantikusabb, legbosszúállóbb, legtehetségesebb vagy legempatikusabb. Természetesen negatívumot senki sem szeret magáról olvasni, de lássuk be, sokszor valóban igaz az, amit állítanak ezek a leírások.

A csillagokban lenne a sorsunk?
A csillagokban lenne a sorsunk? / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Az mondjuk már a ló túlfele, amikor olyan jön velem szembe, hogy milyen gyümölcs vagyok a csillagjegyem alapján, vagy melyik Disney-hercegnőre illik a zodiákusom leírása. Ez az a pont, ahol már tényleg képtelen vagyok komolyan venni a leírtakat.

A Holdon múlik a nagy ő? Vagy egyenesen onnan jön?

Az asztrológia persze jóval több a csillagjegyek tudományánál. Ide tartozik a bolygók mozgásának és a Hold fázisainak ismerete, és mindezek hatása a mi életünkre vagy a Föld bolygón zajló jelenségekre. Az asztrológia, vagyis csillagismeret nagyjából egyidős az emberiséggel és az embert mindig is foglalkoztatta az a nagy sötét misztikum, ami a fejünk felett terül el. A csillagok utat mutattak a tanácstalan utazóknak, megvilágították az éjszakát, elbájolták a szerelmeseket. A Hold befolyással van ránk, az álmainkra, de a természetre éppúgy, vegyük csak az árapály jelenségét!

asztrológia, ezoterika, bak, csillagjegy

Az, hogy mi áll a csillagokban valójában tényleg nagyon fontos lehet, és bizonyosan sokkal többet megtudhatnánk az emberiség múltjáról és jövőjéről, ha többen lennének csillagászok vagy épp asztrológusok. Elképzelhető, sőt, biztosra veszem, hogy bolygónk sorsa is tudható lenne, ha ismernénk az univerzum titkait. Jelen pillanatban azonban be kell érnünk a felületes ismeretekkel, a szórakoztató horoszkópokkal és csillagjegyleírásokkal. Lássuk be, általában ennyi épp elég ahhoz, hogy kicsit kikapcsolódjunk a nap folyamán, kizökkenjünk problémáink köréből vagy kapjunk némi reményt, hogy hamarosan pénzeső köszönt be, netán a nagy ő jön el luxusautóján értünk.

Nyitókép forrása: Getty Images

0 /eletmod/ezoteria/tenyleg-hiszunk-a-csillagoknak-ezo/