Barion Pixel A kos csillagjegy jellegzetességei: szeszélyesség és spontaneitás – Coloré

A kos csillagjegy jellegzetességei: szeszélyesség és spontaneitás

2022. 03. 21.

Március 21. és április 20. között ünneplik születésnapjukat a kos csillagjegy szülöttei. Mi jellemzi a tűz jegyű zodiákust, és vajon hogyan aknázhatja ki pozitív tulajdonságait?

A kos az állatöv első jegye, évszaka a tavasz kezdete. Nem meglepő, hogy a kos csillagjegy képviselői a nagy újrakezdések, vállalkozások képviselői, hiszen csakúgy, ahogy tavasszal a természetben új ciklus kezdődik, úgy a kosok életében is fontos szerep jut a megújulásnak. Nem elhanyagolandó, hogy a zodiákus képviselői a három tüzes jegy (oroszlán, nyilas, kos) közül a legtöbb energiával és kezdeményező készséggel rendelkeznek, ugyanakkor a bennük lakozó tűz hol fellobban, hol csak pislákol, s ezeket a változásokat nehezen lehet egy konkrétumhoz kötni: szeszélyes jellemek. Ettől eltekintve a csillagjegy szülötteinek általában szükségük van valamiféle célra, hiszen a cél beteljesítésének vágya fokozza a bennük lakozó tüzet, lényegében élteti azt. 

csillagjegyek
A kos csillagjegy az állatöv első jegye, így nem meglepő, hogy a megújulás jellemzi leginkább a zodiákus képviselőitKép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Tűz jegyű zodiákus révén a kos csillagjegy képviselői gyakran keverednek konfliktusokba, súrlódásokba életük folyamán. Nem erősségük a diplomácia és az empátia, gondolataikat általában kertelés nélkül vágják a másik fél arcába. Jellemző, hogy ha a kosokat feldühítik, hajlamosak meggondolatlanná válni, így könnyelmű, vehemens hozzáállásukkal, s azok következményeivel gyakran megbántják környezetüket. Munkaerőként nem könnyű velük dolgozni, robbanékony természetük miatt gyakran kerülnek összetűzésbe akár feljebbvalóikkal is. Rokonszenvességük miatt viszont általában hamar megbocsátanak nekik, végtelenül elnézők velük. 

Elvitathatatlan, hogy a kos csillagjegy szülöttei merész, játékos természettel vannak megáldva. Spontaneitásuk, s a korábban említett vállalkozó szellemük miatt általában minden társaságban megállják a helyüket. Szellemes humoruk révén könnyen megtalálják a hangot bárkivel a baráti körünkben, viszont a hamisságot már első alkalommal is hamar kiszúrják, megvetik. Noha alapvetően nem szeretnek az események középpontjában állni, laza stílusuk mégis vonzza a figyelmet. Irigylésre méltó idealizmusuk és pozitív életszemléletük könnyen szerethetővé teszi őket. A csillagjegy szülöttei nagyrészt nem a „ne bánts virág” attitűd képviselői, épp ellenkezőleg: tisztában vannak megnyerő, külső adottságaikkal, a tükrök igazi megszállotjai. Ajándékozáskor általában nem az egyszerű meglepetésekre vágynak, sokkal inkább a csillogó, különleges, mutatós és legfőképpen drága ajándékok hívei. 

kos, jellemzés, csillagjegyek, ezotéria
A kos csillagjegy szülöttei gyakran keverednek konfliktusokba, de rokonszenvességük miatt hamar megbocsátanak nekik. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Mivel határozott csillagjegyről van szó, a kosok nagyon ritkán adnak esélyt olyasvalakinek, akin megérzik a tétovázást. Ez főleg a párkapcsolatukra igaz: fontos számukra, hogy választottjuk szenvedélyes és határozott legyen a hétköznapokban csakúgy, ahogy az ágyban. Apropó párválasztás: ahogy a munka területén, úgy itt is igaz a zodiákus képviselőire a szeszélyesség: hajlamosak virágról virágra szállni, amíg megtalálják az igazit. A szerelmi életben gyakran csak saját örömükre közelednek a másik felé, spontaneitásuk viszont kárpótolja a másik felet az esetleges önzőségükért. Általában minden, ami új, képes izgalomba hozni őket, az unalom viszont ennél fogva taszítja a kosokat, mi több, kihozza őket egyébként béketűrő természetükből. Ha csalódás éri őket, általában hamar visszanyerik lendületüket és könnyen képesek újrakezdeni.

Uralkodó természetük miatt jellemző, hogy a zodiákus képviselői a domináns felek a családi életben: hajlamosak uralkodóként bánni szeretteikkel, legyen szó akár gyermekükről, akár párjukról. Jellemző az is, hogy kifolyik a pénz a kezükből, ez aztán különböző perpatvarok melegágya lehet az otthoni fészekben. Ezeket ellensúlyozza viszont odaadó, gondoskodó, csupaszív természetük, hiszen a hozzájuk közelállók miatt tűzbe mennek, bármire képesek. A kosok tipikus jellegzetessége, hogy barátként akár éjszaka is hívhatjuk őket, s kreatív természetük, pozitív életszemléletük miatt azonnali, érzelmi gyorssegélyt várhatunk tőlük. 

Ahogy az összes állatövi jegynek, úgy a kosnak is megvannak mind a pozitív, mind a negatív tulajdonságai. Ha ebbe a csillagjegybe tartozol, érdemes tudatosítani magadban személyiséged jellegzetességeit, így könnyebben aknázhatod ki őket életed során. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix