Barion Pixel Itt a magyarázat a Kos csillagjegy vakmerő és olykor bosszantó személyiségére – Coloré

Itt a magyarázat a Kos csillagjegy vakmerő és olykor bosszantó személyiségére

2023. 11. 18.

A Kos szeret mindenben az első lenni, így nem meglepő, hogy ez a jegy az állatövi kerék első zodiákusa.

A merész és ambiciózus Kos csillagjegyűek a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekbe is bátran fejest ugranak, nem is csoda, hogy a Kos csillagjegyhez kapcsolt testrész a fej. Forrófejűek, éles eszűek, kreatívak, lobbanékonyak. A többi tűzjegyhez ( Oroszlán, Nyilas) hasonlóan szenvedélyesek, motivált és magabiztos vezetők. Kemény törtetésüket és nem evilági tempójukat vidám, kedélyes humorral egyenlítgetik ki, miközben kérlelhetetlen elszántsággal építik közösségeiket.

Kos
Forrás: Getty Images

A Kosokat frusztrálják és kimerítik a túl apró részletek és a szükségtelen faxnik. Szeretik a gyors és akár piszkos dolgokat, ez a temperamentum a szexuális hajlamukban is megmutatkozik.

Az asztrológusok úgy gondolják, hogy minden csillagjegy megtanulja a leckéket, amelyeket a megelőző jegyek vettek fel, akár örömteli akár fájdalmas. Ám a Kos esetében nincs öröklött bölcsesség, hiszen első a keréken. Így vak optimizmussal halad előre, impulzív, szinte elektromos erő csörgedezik az ereiben.

A Kos jellemzően előbb cselekszik és aztán gondolkodik. Az egyedülálló szellemiséget képviseli, noha nem egoista, igényli az énidőt, a magányt, és a diadalon sem osztozik akárkivel. Épp ezért ellentétesen működik például a Mérleggel, ami a partnerség szimbóluma.

Kos
Forrás: Getty Images

A Kos jegyet a Mars uralja, a vörös bolygó, amelyet a háború római istenéről neveztek el. Ennek megfelelően bátrak, harcosak, küzdenek mindenen át, imádnak nyerni, mindig harcra készek. Emellett nagyon játékosak és jól terhelhetőek, teljesítmény orientáltak. Csapatban működve az egész csoportot képesek inspirálni. Ha viszont begőzölnek, jobb kitérni előlük és hagyni, míg kiengednek a szelepeik – és ez szerencsére nem is tart sokáig.

Borítókép: Getty Images