Barion Pixel Tudni szeretnéd, hogy mi vagy a kínai horoszkópod szerint? – Coloré

Tudni szeretnéd, hogy mi vagy a kínai horoszkópod szerint?

2023. 09. 25.

Elbizonytalanodtál, vagy csak némi támpontot szeretnél, hogy a jövőben mi vár rád? Valószínűleg a horoszkópodat nézed meg. Melyiket? A kínai horoszkópot ismered?

Talán ismerősen cseng a kínai horoszkóp is, de az általunk ismert és használt horoszkóp az a nyugati, amely 12 csillagjegyet különböztet meg: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Mérleg, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő, Halak. A jegyek alá egy-egy hónap tartozik. A horoszkóp elkészítésekor számításba veszik magát a csillagjegyet, ami a születésünk pillanatában kerül kiválasztásra. Valamint az aszcendenst, amelyhez a pontos születési dátum (óra és perc is) és hely ismerete szükséges. Minden csillagjegynek sajátos tulajdonságai vannak és ezeket az asztrológiai házak segítségével határoznak meg. Számításba veszik a bolygók állását, mert komoly hatással vannak a házakra, a horoszkóp egyes elemeire. Ez az, amellyel akár újságban, akár az interneten kibogarászhatunk magunknak. Ha ismerjük a csillagjegyet, akkor éves, havi, heti és napi lebontásban is előre tájékozódhatunk.

Round Frames Chinese Zodiac Signs. Animals Types Of Astrological Calendar, Asian Horoscope, Traditional Decor Twelve Animal Red Silhouettes Different Years. Vector Emblems Set
A kínai horoszkóp szerenti 12 állatövi jegy / Kép forrása: Olga Kurbatova / Getty Images

Miben más a kínai horoszkóp a nyugatitól?

A nyugatitól egészen más asztrológiai rendszer a kínai, amelyben a személyek születési jegyeit teljesen máshogy értelmez. A több ezer éves múltra visszatekintő horoszkóp Ázsiában alakult ki. A kínaiban is 12 állatövi jegy van, csakhogy ebben az esetben ez változó rendszer, ugyanis évente változnak és nincsenek évszakokhoz kötve. Öt elem is tartozik az asztrológiához: fa, fém, föld és tűz. Az elemek és az állatövi jegyek adják a kínai horoszkópot. Ugyanúgy a születési dátum alapján határozódik meg a csillagjegy, de az elemeket a kínai évkönyv szerinti ciklusoktól függ, vagyis a holdciklusok éves váltakozásán alapszik. Egy teljes ciklus 60 évig tart, majd ezt részekre bontják és még számításba veszik az 5 elemet is. A részekre bontás után egy ciklus 12 évig tart és az éveket a 12 állatövi jegyhez társítják.

Mi vagy te a kínai horoszkóp szerint?

Hogy egyszerűen kiszámolhasd, a kínai horoszkóp szerint mi vagy és milyen vagy, csak írd be a kért adatokat a kalkulátorba és megkapod a választ.

E szerint milyen vagy?

Tudd meg a leírásból, amelyet ITT olvashatsz!

Nyitókép forrása: Sirirak / Getty Images