Barion Pixel Ismered az aszcendensedet? Ismerd meg magadat! – Coloré

Ismered az aszcendensedet? Ismerd meg magadat!

2023. 09. 06.

A legtöbben még annak ellenére is ismerik a horoszkópjukat, hogy az ezotériában cseppet sem jártasok. Talán még az aszcendens kifejezést is hallották, de arra már kevesebben tudnak pontos választ adni, hogy mi is jelent.

Az asztrológiára nem vagy keveset adók is ismer(het)ik a horoszkóp és aszcendens kifejezést. Mindegyiket asztrológiai elemzéshez használják, de egyáltalán nem lehet egy kalap alá venni.

A horoszkóp nem más, mint az égitestek térképe. Egy olyan diagram, amely a bolygóknak azt a pillanatnyi pozícióját rögzíti, amikor a világra jöttünk. Vagyis mindenki horoszkópja egyedi, mivel más-más a születési hely, dátum és időpont is. Maga a horoszkóp szó is azt jelenti, hogy óralátó. Tizenkét állatövi jegyet különböztetünk meg az égbolt 360 fokos szögének felosztásával. A jegyek pedig meghatározzák az egyén személyiségét és sorsát.

Aszcendens ismerete
Saját magad is kiszámolhatod az aszcendensedet / Kép forrása: humonia / Getty Image

Mi az aszcendens?

Azt talán mindenki tudja, hogy mi a horoszkópja és ha online felületek vagy újságok horoszkópjában keresik a napi, heti, éves leírást, akkor számtalanszor általánosságokba fut bele. Ha jobban meg szeretnénk ismerni magunkat asztrológiai vonalon, akkor ahhoz tudni kell az aszcendensünket is.

Az aszcendens a horoszkóp első házának csúcsa. Jelentése felkelő jegy. Azt mutatja meg, hogy egy-egy személy születésekor milyen jegy volt emelkedőben a keleti égbolton, vagyis a horoszkóp kezdőpontja. Az egyén külső megjelenését, viselkedését jelzi. A felkelő jegy egy nap alatt a tizenkét állatövi jegyet bejárja, vagyis az aszcendens számításánál nagyon nagy szerepe van a születés pontos idejének. Ha ugyanis akárcsak néhány perccel többel vagy kevesebbel számolunk, pontatlan elemzést kapunk.

Érdekel, hogy mi az aszcendensed?

A születési helyét és dátumát mindenki tudja, ám az óra és perc ismerete már lehet hiányos.  Márpedig a felkelő jegy számításához a pontos idő megadása is szükséges.

Ezután felkereshetünk egy kalkulátort – persze többféle van – és az adatok beírásával megkapjuk az felkelő jegyünket is. Néhány pillanat mindez.

Miért jó, ha tudjuk a felkelő jegyünket?

Habár a horoszkópot szokták személyes jellemzésként használni, de ahogy telnek az évek felettünk, úgy válnak egyre pontosabbá a felkelő jegy tulajdonságai. Azaz a felkelő jegy sokkal jobban jellemez minket.

Ha tudjuk, hogy mi az aszcendensünk, az még nem jelenti azt, hogy ismerjük magunkat. Érdemes asztrológusra bízni a személyes elemzés elkészítését. A szakértő a felkelő jegy ismeretében meghatározza azt, hogy milyen benyomást teszünk általában másokra, hogyan viselkedünk, ezáltal jobban megismerhetjük magunkat. Azaz az önismeret egyik jó útja lehet.

Aszcendens és foglalkozás
Az aszcendens ismerete és a jó elemzés segíthet megtalálni a nekünk való hivatást / Kép forrása: max-kegfire / Getty Image

Segíthet abban is, hogy megtaláljuk azt a foglalkozást, amely a legjobban illik személyiségünkhöz, ezáltal boldogabb életet élhetünk.

A felkelő jegy azt is megmutatja, hogyan kommunikálunk és kapcsolódunk másokkal, ennek ismeretében pedig tovább fejleszthetjük magunkat ezen a téren.

Rálátást nyerhetünk arra, hogyan reagálunk bizonyos helyzetekre, konfliktusokra, másokkal való együttműködés esetén. Ezáltal felismerhetővé válnak hiányosságaink és lehetőséget kínál arra, hogy emberi kapcsolatainkat javítani tudjuk.

Nyitókép forrása: AndreyPopov / Getti Images