Nemcsak a csillagjegyed befolyásolja a sorsodat!

2021. 03. 22.

Az is fontos a horoszkóp elemzésénél, hogy általános melyik csoportba tartozol: tűz, víz, levegő vagy föld…

greg rakozy 0LU4vO5iFpM unsplash
Borítókép forrása: unspalsh.com

A csillagjegyek négy nagy csoportba sorolhatóak, és aszerint, hogy melyikbe tartozol, további érdekességeket tudhatsz meg önmagadról! A Kos, az Oroszlán és a Nyilas tűz jegyűek, a Szűz, a Bak és a Bika a föld jegyei, a Mérleg, az Ikrek és a Vízöntő a levegőt képviseli, míg a Rák, Skorpió és Halak a víz jegyét erősítik.

A Tűz szülöttei igazi impulzív egyéniségek, akiket mindig fűt és táplál az a bizonyos belső láng. Külső motivációra sokszor nincs is szükségük, mert tele vannak tettvággyal, kreatívak és mindenen keresztül viszik elhatározásukat. Hatalmas energiákkal tudnak belevágni egy-egy új projektbe, élvezik a változást, és szeretnek maximumot nyújtani. Lobbanékonyak, néha előbb cselekednek, mint gondolkodnak, ugyanakkor szívesen veszik magukra a vezető, irányító szerepet. Általában nem szégyellősek, jól kommunikálnak, szeretnek a középpontban lenni. Nagy lánggal égnek, ami sajnos néha hirtelen ki is tud hunyni, ez jellemezheti a párkapcsolataikat, de a munkát is. Ha beleuntak valakibe vagy valamibe, gondolkodás nélkül új kihívást keresnek. Az Oroszlánok a három jegy közül a legjámborabbak, védelmezők és bátrak, míg a Nyilasok és a Kosok igazi vad módjára képesek viselkedni. Persze mindenben vannak kivételek, hiszen az is árnyalhatja a képet, ha valakinek az aszcendense egészen más csillagjegy csoportba tartozik.

A Föld csoportba tartozóak két lábon állnak a földön, megfontoltak, racionálisak, szeretik tudatosan felépíteni a dolgaikat. Mielőtt belekezdenek valamibe, átgondolják, megtervezik. Nem csapongóak sem a munkában, sem a párkapcsolatban, szilárd kapcsolatokat lehet rájuk alapozni és kitartóak is. Szeretik a földi szépségeket, a művészeteket, a gasztronómiát, a pihenést, vagyis figyelni és megélni a világ minden mozzanatát. Tudnak makacsak lenni és akaratosak, de kevésbe egoisták, mint a Tűz jegyűek.

A Levegő urai kissé elrugaszkodottak, hatalmas a képzelőerejük, intelligensek és nagy célokat tűznek ki. Mivel elég határozottak is, ezeket általában meg is valósítják, bár a Mérleg például képes addig vacillálni és mérlegelni, míg végül kicsúsznak a dolgok a a kezei közül. Ezek a jegyek jól kommunikálnak és szeretnek is másokkal információt cserélni, nyitottak a világra, érdeklődőek. Párkapcsolataikban fontos nekik, hogy a kedvesük szellemi partner is legyen, különben elunják magukat. Jó párost alkotnak a Tűz jegyekkel, de előtte meg kell vívniuk az ego harcát, hogy összecsiszolódjanak, és ne oltsák ki egymást.

A Víz jegyekről hiába gondolnánk, hogy kimértek és hűvösek, valójában nagyon is érzelmesek, impulzívak, tulajdonságaik vetekednek a Tűz jegyűekkel. Bár ellentétesek azokkal, ugyanakkora erőket képesek mozgásba hozni. Ezek a jegyek nem kegyelmeznek, ha sérelem éri őket, és a kitűzött céljaikat is mindig elérik. Jellemző rájuk viszont, hogy nem az eszük, hanem a szívük irányítja őket. Nagyon erősek az intuícióik, a párkapcsolataikban pedig elég kitartóak és elköteleződőek.