Barion Pixel Ezós csajok, figyelem! Hódít a kristálybotanika – Coloré

Ezós csajok, figyelem! Hódít a kristálybotanika

2021. 06. 01.

Csodaszép kövekkel legyőzni a félelmeket, vagy épp energetizálni a fáradt testet? Állítólag lehetséges. Sosem volt még annyira menő a kristálybotanika, mint manapság.

Az köztudott, hogy a növényeknek segítő ereje van a tanulásban, a munkában, a hangulatunkban vagy épp fizikai tüneteket is képesek enyhíteni egyes betegségek esetén. Nem csak akkor érvényes ez, ha gyógytea formájában fogyasztja őket az ember, hanem már a puszta létezésük is képes jobb kedvre deríteni bárkit, sőt, a szorongást is oldja a növények látványa, tehát mindenféleképpen jó, ha van otthon néhány cserepesed. Ugyanezt mondják a szakértők a kristályokról is, sőt 2021 egyik legnagyobb őrülete most a kristálybotanika, azaz a növények kristályokkal való kombinálása.

A hozzáértők szerint magukban a kristályok képesek a test vagy az elme egyes részeire hatni, de ha a megfelelő növényekkel még párosítjuk is azokat, akkor szinte csodákra képesek. Eláruljuk, mit mivel a legjobb kombinálnod az otthonodban, ha speciális területekre szeretnél fókuszálni.

Ametiszt és gyöngyfüzér a szorongás ellen

A nem túl ismert gyöngyfüzér nevű növény egymagában is nyugtató hatású, hiszen tisztaságot és nyugalmat sugall, de ha még egy látványos ametisztet is mellé teszel, garantált a stressz szint csökkenése. Mindkettő nyugtató hatással bír, együtt pedig a szorongás ellen igazi csodafegyverként ismertek.

Ametiszt
Kép forrása: Pexels

Zöld kalcit és pozsgások? Jöhet a Zen-hangulat!

Ha a pozsgás növények nagy rajongója vagy, akkor mit szólnál, ha kerülne cserepükbe vagy épp mellé egy zöld kalcit kő is? Ha ezeket kombinálod ugyanis, a zöld kő és a zöld növények kiegyensúlyozottabbá tesznek, mikor a követ kézbe fogod, és a pozsgás növényeket nézed, lelkileg stabilnak és nyugodtabbnak érezheted magad.

Rózsakvarc és orchidea a szenvedélyért

A rózsakvarc egy igazi csajos, romantikus kristály, az orchidea pedig a férfiasság jelképe több kultúra szerint. Ezek kombinációja szenvedélyessé és romantikussá tesz téged is, illetve szerelmedet is, ha a hálószobába költözteted ezt a párost.

Rozsakvarc
Kép forrása: Pexels

Jáspist és bambuszt a boldogságért

Nem csak anyagi jólétet vonz a bambusz a kínai mesterek szerint, hanem boldogságot is, épp, ahogy a jáspis kristályok. Nem magától jön a boldogság, ha ezeket a köveket és növényeket párosítod, de segítenek abban, hogy sikerüljön arra összpontosítani, hogy milyen fontos a saját boldogságod, így hamar sikerül majd elérned azt.

Kvarcot és aloe verát, ha szeretnéd jobban megélni az érzelmeidet

Az aloe vera a szépség- és egészségmegőrzésben nagy sikernek örvend, így lehet, hogy a te otthonodban is megtalálható. Már csak egy kvarc kristályt (vagy akár többet) érdemes mellé beszerezned, ugyanis állítólag felerősíti az aloe vera gyógyító hatását a kristály, emellett pedig abban is hatékonyan közreműködik, hogy sikerüljön felszabadultabban és jobban megélned az érzéseidet.

Borítókép forrása: Pexels