Barion Pixel Csillagjegy mitológia: legendák a zodiákusod mögött – Coloré

Csillagjegy mitológia: legendák a zodiákusod mögött

2024. 01. 21.

Az asztrológia gazdag legendákban, most lássunk 4 csillagjegyet és a mítoszt, ami hozzájuk kapcsolódik!

Az ókori görög és római meséktől a különböző kultúrák történetéig számos elbeszélés fellelhető, amelyek az egyes csillagjegyekhez kötődnek. Ezeket a történeteket generációkról generációkra adták tovább és a mai napig érdekes olvasni róluk.

csillagjegy
Forrás: Getty Images

Kos

A görög mitológiában a Kos csillagjegy az aranygyapjú történetében kap helyet. Jason és az Argonauták hősies utazását meséli el a történet, melyben a hősök a misztikus kos varázslatos gyapjára pályáznak. Az aranygyapjú a kalandot, a bátorságot és a célok elérését szimbolizálja, utalva a Kos jegyében született emberek vakmerő természetére.

Rák

A Rák Herkules tizenkét feladatának mitológiai meséjéhez kapcsolódik. Küldetései részeként Herkulesnek le kellett győznie az óriási ollóst, akit a fő istennő, Héra küldött, hogy akadályozza a hős fejlődését. A Rák a mitikus védelmet, az ösztönök táplálását és az érzelmi erő fontosságát képviseli.

Szűz

A Szűz Demeter istennővel áll mitikus kapcsolatban, aki a mezőgazdaság, a betakarítás és a szorgalom istennőjével. Aprólékos odafigyelése a részletekre és odaadása a föld ápolása iránt olyan, mint a Szűz jegyűek természete. A csillagjegy képviselői ugyanis analitikus, gyakorlatias és szorgalmas emberek Demeter története a kemény munka, a precizitás és a tökéletességre való törekvés fontosságát hangsúlyozza.

Nyilas

A Nyilas mitológiai eredezését Chiron, a hatalmas tudásáról és bölcs tanításairól ismert kentaur történetében találjuk. A félig ló, félig emberi alakú istenség a bölcsességet, az intellektuális kíváncsiságot és a magasabb rendű igazságok keresését szimbolizálja. Chiron karaktere a Nyilasok kalandvágyó szellemét és filozofikus természetét tükrözi.

Borítókép forrása: Getty Images