Barion Pixel Anyajegyek az ezotériában: mit jelentenek? – Coloré

Anyajegyek az ezotériában: mit jelentenek?

2022. 09. 23.

Az anyajegyek létezésére van biológiai magyarázat, ám az ezotéria arra is választ adhat, hogy miért pont egy adott helyen alakul ki testünkön a kis barna folt. Előző életek, szimbólumok és halálos sebek – mit mond az ezotéria?

Anyajegyek mindenki testén vannak: az arcon, a karokon, a lábakon, és a test különböző részein. Sokszor olyan helyeken is vannak, ahol nem is tudunk róluk, és az évek múlásával egyre több van belőlük. Ahogy a biológiának, az ezotériának is van válasza létezésükre, és nem meglepő módon mindkét ág más-más választ ad rá.

Az anyajegyek a biológiában

Ezek a barna foltok olyan jóindulatú elváltozások, melyek életünk bármely szakaszában kialakulhatnak. Több megjelenési formájuk is van, hiszen mind színükben, mind alakjukban változatosak lehetnek. Testünk bármely pontján megjelenhetnek, melynek fő oka a pigmenttermelő sejtek működési zavarán alapszik. E pöttyök az esetek nagy részében jóindulatú elváltozások, ám előfordulhat, hogy szerkezete átalakul, és el kell távolítani.

Az anyajegy a biológia szerint a pigmenttermelő sejtek zavara, az ezotéria szerint azonban előző életünk emléke is lehet
Az anyajegy a biológia szerint a pigmenttermelő sejtek zavara, az ezotéria szerint azonban előző életünk emléke is lehet / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Vannak veleszületett anyajegyeink, melyek születésünk előtt, vagy az azt követő egy éven belül alakulnak ki. A szerzett foltok szabályos, kör alakúak, és jellemzően kisebb méretűek. Az atípusosak ezzel szemben szabálytalanok, és színben is változatosak: egy anyajegy akár több színből is felépülhet. Ezek azok a jelek a bőrünkön, amelyekre a legjobban kell figyelni, ugyanis ezekből alakul ki a leggyakrabban rákos megbetegedés.

Népi hiedelmek

Régebben több verzió is keringett ezeknek a pöttyöknek eredetéről. Sokáig úgy hitték, hogy azok a sebek, amiket az anya a terhesség során szerez, barna foltok formájában jelennek meg a gyermekén. Ha tehát az anyuka térdre esik és az bekékül, a gyermeknek a térdén lesz anyajegy. Hasonlóképpen reagál a gyermek bőre akkor is, ha az édesanya megijed valamitől, így sokáig azt tanították az édesanyáknak, hogy vigyázzanak magukra, és kerüljék el azokat a helyzeteket, amikor bármitől megijedhetnek. Ha mégis megtörtént a baj, például a gyümölcs az anya fejére esett, gyorsan a fenekéhez nyomta, hogy ne legyen feltűnő helyen a kis barna folt születendő gyermeke testén.

Anyajegy az ezotériában

Ezoterikus szempontból ezek a jelek a bőrön lehetnek jók és rosszak is: nevezik az angyalok csókjának és az ördög jegyeinek is. Régebben sokan féltek is egy-egy jeltől, ám mára már inkább szerencsés ómenként tekintenek rájuk azok, akik az ezoterikus tanokat követik. Meglátásuk szerint az anyajegyek több dologra is utalhatnak, legyen szó a sorsunkról, életcélunkról vagy előző életeinkről.

Emlékek egy korábbi életből

Egy elmélet szerint ezek a foltok nem mások, mint előző életünk lenyomatai. Természetesen nem mind, de egy-egy nagyobb jel akár arra is utalhat, hogy előző életünkben ott szereztünk egy komoly sérülést, ami akár halálunkat is okozhatta. Árulkodó jel lehet, ha a barna folt eltér a megszokott alaktól, és valami különleges formát ölt, hiszen ez utalhat arra, hogy milyen módon szereztünk sebet. A köralakú jelek lövés emlékei lehetnek, míg a hosszúkásabbak kard által okozott seb vagy égés nyomainak maradványa is. Ezek emlékeztetők a mostani életünkben, hogy kerüljük az olyan helyzeteket, melyek megsebezhetnek bennünket.

Egy különleges  formájú anyajegy árulkodhat egy előző életben szerzett sebről, de akár lelki társunkat is megtalálhatjuk általa
Egy különleges formájú anyajegy árulkodhat egy előző életben szerzett sebről, de akár lelki társunkat is megtalálhatjuk általa / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Sok esetben azonban nem a halál módját jelzik, hanem az előző életről árulkodnak: egy hosszúkásabb, kardra hasonlító anyajegy utalhat arra, hogy viselője harcosként élt, de akár egy népességhez való tartozást is jelezhet.

Ugyan rendkívül ritka jelenség, hogy valakinek egyetlen egy anyajegye sincs, az ezotériának erre is van magyarázata: ilyen esetben az illető természetes halált halt.

Lelki társak jelei

Sok esetben jelentéktelennek tűnő barna pöttyöknek van a legfontosabb jelentése, ugyanis egy-egy testünkön jellegzetes anyajegy teljesen megegyezhet máséval, de csakis a lelki társunkéval! Ez családon belül gyakran előfordul, de sok esetben több generáció múlva ismétlődik egy-egy anyajegy, ami akár annak a jele is lehet, hogy az illető újra megszületett ugyanabba a családba.

Ha különleges anyajegyet viselünk magunkon, és semmi jelét nem mutatja annak, hogy rosszindulatú elváltozás lenne, sose szégyelljük, hiszen rengeteg mindent elárulhat előző életünkről, de akár lelki társunkat is megtalálhatjuk általa!

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix