Barion Pixel A tükör szerepe az ezotériában – Mit láthatunk benne magunkon kívül? – Coloré

A tükör szerepe az ezotériában – Mit láthatunk benne magunkon kívül?

2023. 05. 13.

A tükör fontos szerepet játszik a mindennapjaink során, de az ezotéria szempontjából is igencsak jelentős berendezési tárgy.

A tükörnek nemcsak abban van szerepe, hogy lássuk magunkat, vagy éppen azt, ami körülöttünk vagy mögöttünk van, hanem ezoterikus szempontból is több információt tudhatunk meg belőle. Természetesen nem azt mondja meg, hogy akad-e párunk szépségben, de számtalan babona fűződik ehhez a tárgyhoz: az egyik legismertebb például a törött tükör, ami hét év szerencsétlenséget hozhat maga után.

A tükör szerepe az ezotériában

A babonákon túl a tükör rendkívül fontos tárgy az ezotériában, ugyanis már a régi időkben is különösen fontos helyet foglalt el a spirituális világban. Úgy gondolták, hogy nemcsak a fizikai testet sugározza vissza, hanem az energiákat is, éppen ezért nem tartották szerencsének tükröt tenni a hálószobába, hiszen ezáltal az ember a saját energiájától nem tud aludni.

A tükröket azonban jóslásra, és a spirituális világgal való kapcsolatfelvételre is használták, de önmagukat is jobban megismerték általa, nemcsak testileg, hanem lelkileg is.

A spiritualitásban a tükör számtalan dologra képes: azon túl, hogy kapcsolatot képezhet az élő és ezoterikus világ között, a múltba is visszarepíthet, emlékeztetve bennünket régi hibáinkra és életünkre. Akár stresszt is okozhat, ugyanis hibáinkon túl hiányosságainkat is felhozhatja, amivel, ha nap, mint nap szembesülünk, nehezebben tudunk szembenézni vagy elfogadni azokat.

A tükörben sokkal többet láthatunk önnön magunknál
A tükörben sokkal többet láthatunk önnön magunknál / Kép forrása: Unsplash

Ha azonban tükörrel szemben alszunk, könnyebben megismerhetjük legbensőbb énünket. Az őshonos amerikaiak nemcsak a belső énhez kerültek közelebb a tükör által, hanem őseikhez is, és állították, hogy előző életeiket is látták a tárgyban.

Sokak szerint a tükör egy olyan misztikus dolog, ami emberek lelkét tartja fogva, de akár portálként is működhet. Ilyen esetben a nem evilági lények bizonyos időszakban átjuthatnak a mi világunkba.

A törött tükör babonáját szinte mindenki ismeri, ám spirituális szempontból korántsem mindegy, hogyan törik a tükör! Ha magától esik le, szerencsét várhatunk tőle, ám ha mi törjük el, hét év szerencsétlenség vár ránk. Az asztrológia szerint a törött tükör a változásokra hívja fel a figyelmet, amik ránk várnak. Ezek lehetnek pozitív és negatív változások egyaránt, ám nemcsak a külső változásokat jelentheti, hanem azt is, hogy el kell gondolkodnunk, hogy magunknak nem kell-e változtatni valamin ahhoz, hogy boldogabbá tegyük magunkat vagy a körülöttünk élőket.

Forrás: Khepera Wellness.

Nyitókép forrása: Getty Images