Barion Pixel Nem ideális a hétvégi időjárás az autómosásra! Mutatjuk, miért! – Coloré

Nem ideális a hétvégi időjárás az autómosásra! Mutatjuk, miért!

2022. 04. 22.

A hétvége alkalmatlan lesz arra, hogy kinti programot tervezzünk, és az autómosást is érdemes máskorra rakni, mert akkora eső jön, hogy azon nyomban újra is kezdhetnénk a mosást!

Szombaton reggel országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható kisebb eső, záporeső, néhol zivatar. A hőmérséklet a reggeli órákban 5 és 11 fok között alakul. Napközben valamelyest csökken a felhőzet, számottevő csapadék nem várható, de északkeleten és a Tiszántúlon gyenge eső, záporeső, kis eséllyel zivatar kialakulhat. A légmozgás jellemzően mérsékelt marad. A hőmérséklet csúcsértéke a tartósabban felhős, keleti megyékben 10-12 fok körül alakul, másutt 15 és 18 fok közötti maximumokat mérhetünk – tudtuk meg a Süssfelnap időjárás előrejelző oldaltól.

Esős tavasz
Az eső elintézi a maga módján az autómosást / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Vasárnap reggel északon és a főváros térségében egy csapadékzóna vonul át, amelynek köszönhetően záporeső, zivatar alakulhat is. A hőmérséklet ekkortájt 2 és 10 fok között alakul. Napközben a felhős és napos időszakok váltakoznak, a délutáni óráktól kezdődően a Duna vonalában és attól keletre intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, és sokfelé várhatóak zivatarok. Ezek lassú mozgása miatt villámárvíz alakulhat ki, emellett jégesőre és viharos kifutószélre is számítani kell. A Dunántúlon megerősödik, olykor viharossá fokozódik a délies irányú szél. A maximum hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul. A zivatarok környezetében hirtelen több mint 10 fokot zuhanhat a hőmérséklet. Érdemes azonban összegyűjteni az esővizet, hiszen kitűnő vízforrás lesz a paradicsom palántáknak!

Hétfőn is marad a változékony idő.