Nyerteseket hirdetett a Kenwood, mutatjuk, mit sütöttek ki! (x)

Lezárult a Kenwood ,,Merj sütni!” elnevezésű versenye, amelyre a pályázók szebbnél szebb és finomabbnál finomabb művekkel neveztek. Nagy volt a tét: nem babra ment a játék, hanem profi Kenwood robotgépekre. Lássuk, kik aratták le a babérokat!

A Kenwood versenyébe olyanok jelentkezését várták, akik lelkes amatőrökként ügyködnek a konyhában, és okoznak örömet süteményeikkel családjainknak, no és persze saját maguknak. A nyertes olyan gépet vihetett haza, amivel garantáltan öröm a sütés, hiszen a kreatív folyamat számos lépését rábízhatjuk. A Kenwood Európa elsőszámú konyhai robotgép-márkájaként teszi könnyebbé és örömteljesebbé a konyhai munkát a sütés szerelmeseinek, s ezen felül az inspiráció nyújtása is egy fontos küldetése a márkának.

A győztes a Kenwood cukrászati feladatokra tervezett csúcs robotgépét, a Kenwood Titanium Chef Patissier XL gépet vihette haza.A robotgépnek a váza fémből, kiegészítői pedig rozsdamentes acélból készültek, úgyhogy garantáltan sokáig használhatja a legjobb sütemény megalkotója. Az érintőképernyő segítségével könnyen kiválasztható a legideálisabb program az éppen készülő süteményhez, és mi csak ámultunk, hogy mi mindent tud a készülék, amiről egy amatőr vagy profi cukrász eddig esetleg csak álmodott. A csokoládét például nem kell többé bonyolult módszerekkel a vízgőz felett olvasztani, a beépített mérleg segítségével pedig egyből a keverőtálba lehet mérni a hozzávalókat. A tálvilágításnak köszönhetően gyermekek módjára nézhetjük, hogyan alakul, formálódik  a sütink. Nem csoda, ha nemcsak tésztánk dagad, hanem mellünk is a büszkeségtől, amiért – a Kenwood robotgépének hála – egy-egy nehezebb receptbe is bele mertünk vágni. Így nem nehéz, ráadásul a gép akár főételek készítéséhez is használható, hiszen 27 különböző kiegészítővel felszerelhető, mint a daráló, aprító, blender, vagy a tésztanyújtó.

A Kenwood-győztesek

A versenyre több, mint százhúsz pályamű érkezett be, így a Kenwood nagykövetek csapatának nem volt könnyű dolga, amikor ki kellett választaniuk a dobogósokat. A sütemények rendkívüli kreativitással készültek, mindegyik alkotáson látszott, hogy készítője a legnagyobb lelkesedéssel vetette bele magát a feladatba.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Popel Gertrúd állhatott, aki egy kívül-belül dekoratív finomságot tett a „zsűri asztalára”. A bársonyfújással készült, különleges formájú édesség belseje mákos piskótaágyon nyugszik, és több rétegben is meglepetéseket rejt. A mutatós desszert készítőjének jutalma nem maradt el, egy Kenwood Titanium Chef Baker lite konyhai robotgép járt érte.

Popel Gertrud
Popel Gertrúd süteménye a harmadik helyezést érte el / Kép forrása: Kenwood

A második helyezett Sági-Kiss Ágnes lett, ő hibiszkuszos-málnás krémsajtos desszertjével varázsolt tavaszt a Kenwood konyhájára. A tészta-alapot lekvárral tette teljessé, amit mutatós bevonattal díszített. Erre került rá a sütemény éke, a sok-sok virágszirom, a közepén megbúvó ribizlivel. Az ezüstérmes egy Kenwood Titanium Chef Baker XL-el térhetett haza.

Sagi Kiss Agnes
Sági-Kiss Ágnes tavaszra hangolta desszertkölteményét / Kép forrása: Kenwood

A zsűri ízvilágra és küllemre végül Siklósi Sárának ítélte az első díjat. A merőben új desszert egy kecskesajtból és fehércsokoládéból készült csónak, amit egy kakukkfüves-áfonyás krém tesz tökéletessé. Sára ezzel nemcsak egy Kenwood Titanium Chef Patissier XL konyhai robotgépet nyert, hanem egyben egy nagy megtiszteltetés is érte: alkotását ugyanis a World Chocolate Masters őszi döntőjébe készülő Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászséfje újragondolja, és ebben a formában a nyári időszakban kapható lesz a szálloda Kollázs Patisserie-jében.

Siklosi Sara
A nyertes desszert Siklósi Sáráé volt / Kép forrása: Kenwood 

A Kenwood a közönségnek is adott esélyt a választásra. A legtöbb like-ot Mata Angelika kapta, aki egy rendkívül látványos pisztácia mousse tortával nevezett a versenybe. A könnyű pisztáciás piskóta tetején málnazselé terül el, amit színben és ízvilágban az alkotáshoz illő macaronok, valamint friss málna emel tökélyre. Angelika így egy kMix Rosegold konyhai robotgép boldog tulajdonosa lett.

Mataa
Mata Angelika pisztácia mousse tortával érdemelte ki a közönségdíjat / Kép forrása: Kenwood

Minden résztvevőnek gratulálunk, a nyerteseknek pedig további sikerekben gazdag sütögetést kívánunk!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jessica Chastain ingyen játszotta el Donald Trump nővérét az Armageddon Time-ban