Barion Pixel Csokimousse erdei gyümölcsös raguval – Aminek már a nevétől csorog az ember nyála! – Coloré

Csokimousse erdei gyümölcsös raguval – Aminek már a nevétől csorog az ember nyála!

2023. 07. 09.

A csokimousse önmagában is isteni, hát még egy gyümölcsös raguval!

Az igazi ínyenceknek nem kell bemutatni a csokimousse-t. A pudinghoz hasonlatos finomság légbuborékokban gazdag, ami könnyed desszertet ígér. Az erdei gyümölcsös ragu édes és savanykás ízei kiválóan kiegészítik a csokoládét, ráadásul bővelkednek C-, és B-vitaminban is.

Hozzávalók:

A mousse-hoz:

  • 12,5 dkg étcsokoládé (legalább 70%-os)
  • 2 tojás
  • egy csipet só
  • 60 g porított nádcukor
  • 3 dl 30%-os habtejszín

A raguhoz:

  • 70 g nádcukor
  • 250 g mirelit erdei gyümölcs-mix
  • friss mentalevelek

Így készül a csokimousse erdei gyümölcsös raguval

Elsőként egy lábasban felteszek vizet melegedni, majd belehelyezek egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Elkezdem melegíteni a vizet, majd ha már gőzölög, a felső lábasba tördelem a csokoládét, és 100 ml tejszínnel felolvasztom a vízgőz felett. Csomómentesre keverem a krémet, majd hozzákeverem a cukrot. Félreteszem, és megvárom, hogy kihűljön.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem. Ugyanígy teszek a maradék tejszínnel is, csupán a sót hagyom ki belőle. Ha a mousse kihűlt, hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a tejszínt óvatosan beleforgatom, és végül a tojáshabot is.

A kész krémet hat pohárba adagolom, majd legalább két órára hűtőbe teszem. Míg hűlnek a pohárkrémek, elkészítem a gyümölcsragut. Ehhez egy kis lábosban karamellizálom a cukrot, majd hozzáadom a kiolvasztott erdei gyümölcsöket. Alacsony lángon raguvá sűrítem, de nem kevergetem, csak rázogatom, így elkerülve, hogy összetörjenek! A kész ragut kihűtöm, és tálaláskor a csokimousse-re kanalazom. Mentalevelekkel díszítve teszem teljessé az élményt.

Nyitókép forrása: Hadarik Rita