Már napi 5 perc mozgással célba veheted a löttyedt hasat

Talán nem is gondolnád, pedig már napi öt perc tornával is tehetsz kontúrjaidért és a formásabb alakért. Önmagában azért ennyitől ne várj csodát, hiszen tartós eredményt csak egészséges étkezéssel és dinamikusabb mozgásformák párhuzamos beiktatásával érhetsz el, mindenesetre érdemes beiktatni a heti edzéstervedbe.

Az alábbi, otthoni alakformáló rapid edzés kiváló kiegészítője lehet a kardiógyakorlatoknak mindazon napokon, amikor a tested feszességére, és nem a zsírégetésre koncentrálsz. Könnyen beiktatható a rohanó hétköznapokba, és amilyen rövid, olyan hatékony, már amennyiben kitartó vagy és rendszeresen elvégzed.

Így lesz hatásos a rapid edzésforma

A rapid edzések népszerűsége meglehetősen vitatott, mivel sokan úgy gondolják, ezek nem indítják be a fogyást, hiszen a zsírégetéshez minimum fél óra intenzív mozgás szükséges. Csakhogy a rapid, azaz gyors feszesítő, alakformáló edzések funkciója nem a zsírégetés. Annál is inkább, hiszen a testmozgás (különösen ha a fogyás a cél) egy ennél jóval összetettebb műveletsor.

Magyarán nem elég alkalomszerűen lefárasztani magad kardiózással, mert bár így ledobhatsz pár kilót, de ettől önmagában még nem leszel feszes és tónusosan izmos. Utóbbi alatt nem csupán a kidomborodó tricepszet értjük, hanem a vázizomzat szép tartását, ami egyebek mellett megalapozza a bőr feszességét is. Ehhez persze mindenekelőtt zsírégetés kell, egy erre alkalmas edzésformával.

Majd ezt követően hetente több alkalommal – ha csak 5 perced van akkor célszerű naponta – beiktatni a lenti alakformáló tréninget, amitől a test kontúrja szép, feszes lesz. Ezzel stimulálhatod az izmokat, és bár az izmok napi 5 perctől nem fognak látványosan kidagadni, arra mégis jó, hogy ne satnyuljanak el a kritikus területeken, és szinten tartsák a kardiózással felturbózott anyagcsere működését.

Ha nevezhetünk mozgásformát hálásnak, akkor ez mindenképp az, hiszen könnyen alkalmazható a mindennapokban, továbbá gyors eredménnyel kecsegtet és szinten tart. A kitartás pedig mindig meghozza a gyümölcsét, esetünkben támogatja a fogyást, de önmagában nem indítja el.

5 perces alakformáló edzés a feszesebb hasért

Ne tévesszenek meg az egyszerűnek tűnő gyakorlatok, másnap ugyanis valószínűleg izomláz emlékeztet majd az előző napi teljesítményedre. Ettől függetlenül ne add fel, hiszen ahogy fejlődnek, erősödnek az ernyedt izmok, úgy szoknak hozzá fokozatosan a terheléshez.

Pontosan ezért célszerű váltogatni időnként a lokális hasi edzéseket, és különböző erősségű, intenzitású gyakorlatokat is kipróbálni pár hét után, mert a napi szinten megdolgoztatott izomzatnak idővel meg sem kottyan az egyoldalú erőbefektetés. A kemény munka viszont egyértelműen kifizetődő.

Szintén jó hír, hogy a fenti otthoni tréninghez nem kellenek eszközök, sőt különösebben nagy helyet sem igényel. Egy hét után érdemes növelni az ismétlésszámot, két hét után pedig kiegészíteni az eredeti gyakorlatsort más hasizom-erősítő technikákkal.

Ehhez a Colorén is segítséget kaphatsz. Emellett a hét többi napján se lustálkodj, végezz kardió vagy intervallum edzést, az üres kalóriákat pedig iktasd ki az étrendedből, helyett térj át egészséges étkezésre, ami az izommunka szempontjából is előnyös.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Peter Dinklage nem rejtette véka alá a véleményét az új Disney produkcióval kapcsolatban