Mutasd a hűtőd, megmondom ki vagy!

2021. 05. 24.

Ha a hűtőszekrény beszélni tudna, vajon mit mondana el a tulajdonosáról? Egy kutatásban erre keresték a választ.

Egy tanulmány szerint, akinek tele van a hűtője fagyasztott készétellel, rendkívül karrierista, elfoglalt ember, és a kutatási eredmények szerint általában férfi: sokat dolgozik, nem pepecsel a konyhában, időzavarral küzd, és ezért a gyors megoldásokhoz nyúl. Az étkezésre nem tekint gasztronómiai eseményként, igényei sem túl kifinomultak.

Funny,happy,girl,taking,apple,from,the,fridge.,view,from
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Akinek a hűtője szinte majdhogynem üres…..szintén időhiányra utal. Valószínűleg a munkamániás emberek hűtője ilyen, nem foglalkoznak különösebben a rendszeres étkezéssel és az életmódjukra sem figyelnek oda. Nem érdeklik őket a diétás vagy reform élelmiszerek, az ő szekrényeikben konzervek sorakoznak és száraz élelmiszerek. Nekik tanácsosabb lenne inkább menüt rendelni, hogy főtt ételhez jussanak.

Aki a legprecízebb… A különösen precíz és előrelátó emberek dobozolnak, előre gondolkodnak, címkézik a dátumot az ételeken, rendszeretőek, olykor túlzásba esően is.

Lejárt szavatosságú, nem túl friss ételek, összevisszaság – akinek ilyen a hűtőszekrénye, nos némi igénytelenséget feltételez. Nem tudja uralni a káoszt.

Rengeteg friss gyümölcs és zöldség, változatos, dobozolt ételek, színes, egészséges élelmiszerek, csökkentett zsírtartalmú, cukormentes ételek és italok, biotermékek? Akinek ilyen a hűtője, róla egyértelműen kiderül, hogy figyel az egészségére, egészségtudatos, diétázó.

pexels andrea piacquadio 3791624
Kép forrása: Pexels.com

Róla talán azt is sejteni lehet, hogy nem eszik meg bármit, nehéz társaságban étkeznie, kissé különc a barátai szemében.

Akinek a hűtője és konyhaszekrénye édességgel, nassolnivalóval, bolti csemegékkel van tele, neki gyengéi a rágcsálnivalók és valószínűleg emiatt túlsúllyal is küzd. Esetében megoldás lenne, ha nem tartana otthon annyi egészségtelen snacket, vagy ha lecserélné őket egészségesebb falatokra, olajos magvakra, gyümölcsökre.

Olasz bor? Kaviár? Francia sajt? Lazac? Tulajdonosa igazi ínyenc, biztosan sokat utazik, szereti az egzotikus ételeket, gasztronómiai igénye kifinomult.

A hűtő nemcsak egy berendezési tárgy, hanem életünk egyik fontos eszköze, s az ételek tárolásán túl sokat el is árul gazdájuk étkezési szokásai mellett a jelleméről, életmódjáról.

Borítókép forrása: Pixabay.com