Mit sütsz kis szűcs? Avagy mit dobnak a magyarok legszívesebben a grillre?

Meglepő eredménnyel zárult egy grillfelmérés: kiderült, hogy legszívesebben sajtot teszünk a rácsra, de a gombafejek és a cukkini is népszerűbb, mint például a kolbászok.

Míg régebben a grillezés sok családban egyenlő volt a hússütéssel, mára nagyot változott a világ. A Mit eszik az ország? elnevezésű felmérés eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a vegetáriánusok és vegánok által is fogyasztható grillfogások népszerűsége ma már meghaladja a klasszikus húsételekét.

Sokak meglepetésére a grillezett camembert sajt lett az ország legnépszerűbb grillétele, második a barbecue tarja, amelyet a gombafejek követnek a sorban, pontosabban a rácson. Érdekesség, hogy a top 5-ben végzett a cukkini is, közvetlenül a barbecue mézes-mustáros csirkemellfilé mögött, így elmondható, hogy az élmezőnyben több vegetáriánus étel található, mint húsos.  

Grilled,chicken,breast,brie,camembert,cheese,zucchini,pepper,chili,and
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Nézzük a top 10-et:

1. Camembert sajt grillen
2. BBQ tarja
3. Gombafejek grillen
4. BBQ mézes–mustáros csirkemellfilé
5. Grillezett cukkini
6. Grill hamburger – marhahúspogácsa
7. Bajor grillkolbász
8. Kolbászok (magyaros)
9. Saslik (hús és zöldségek nyárson)
10. Krumpli alufóliában

Az 1500 fő részvételével készült kutatás azt is vizsgálta, hogy nemek szerint mely grillételek a befutók. A nők körében a top 5-be a húsételek közül csak a barbecue mézes-mustáros csirkemellfilé csúszott be a 4. helyre, a dobogóra a camembert, a cukkini és a gombafejek kerültek, míg az 5. helyet a krumpli szerezte meg magának – alufóliában.

A felmérés szerint a férfiak inkább húsevők, esetükben vezet a BBQ tarja, második a bajor grillkolbász, harmadik a grill hamburger, majd a magyaros kolbászok és a csevapcsicsa következnek.

A megkérdezettek legszívesebben csirkehúst (75%), sertést (54%) és kész hentesárut (32%) grilleznek, a pácok közül pedig a fokhagymás (56%), a mustáros (46%), valamint a magyaros (42%) a legnépszerűbb.
Legtöbben faszenes (58%) grillt használnak, tárcsán 35%, míg elektromos grillen a válaszadók 32%-a sütöget.


Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Gyökerestül megváltozott az élete a Squid Game 77 éves sztárjának