Barion Pixel Egy szakértő szerint ez a 6 különös étel a legtrükkösebb a bőrbetegségek kezelésére, megelőzésére – Coloré

Egy szakértő szerint ez a 6 különös étel a legtrükkösebb a bőrbetegségek kezelésére, megelőzésére

2023. 07. 27.

Dr. Thivi Maruthappu bőrgyógyász és táplálkozási tanácsadó megteremti a hidat az étrend és a bőr egészsége között a holisztikus szemlélet hangsúlyozásával. Ezzel is megoldást találva a bőrbetegségek kezelésére.

A brit bőrszakértő a legnagyobb világmárkákkal is együtt dolgozik és a legkomolyabb bőrbetegségekre is talál gyógymódot. Dr. Thivi Maruthappu egyedülállóan holisztikus megközelítése az elme-bőr kapcsolatát hangsúlyozza a személyre szabott bőrápolás során, mely kiterjed az orvosi kezelésekre, és speciális ételekre is.

Úgy gondolom, hogy a bőr egészségének megőrzése belső és külső feladat is. Ha azt akarjuk, hogy a legjobban érezzük magunkat és úgy is nézzünk ki, fontos, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül a korábban alulértékelt faktorokat, területeket, például azt, hogy a stressz hogyan befolyásolja a bőrünket, vagy hogy az étrendünk mekkora szerepet tud betölteni.

A professzor asszony SkinFood című könyvében számol be minderről, az olvasmány kötelező lenne azoknak, akik valaha is bármilyen bőrbetegséggel néztek szembe.

Például vannak bizonyos ételek, amelyek az ekcéma fellángolását válthatják ki. Fontos kapcsolati szerepe van a bélrendszernek és a bőr egészségének, amelyet bél-bőr tengelyként ismerünk.

Az alábbiakban Dr. Maruthappu megosztja a hat legjobb ételt a legbonyolultabb bőrbetegségek kezelésére.

Kefir ekcémára

A kefir tele van a bélben is élő probiotikumokkal. Sok ekcémás páciensemnek ajánlom a bél mikrobiómának fellendítésére, mert egyre több kutatás támasztja alá a belek egészsége és az ekcéma közötti kapcsolatot.

Mangosztán az öregedés ellen

Ezek a kemény húsú gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmaznak egy egyedülálló növényi antioxidánst, az úgynevezett xantonokat, amelyek segítenek megelőzni a szabad gyökök okozta károsodást, és csökkentik a kollagénvesztést

Fahéj akne ellen

Sok nő számára a hormonális akne aggodalomra adhat okot, különösen a nehéz napokon. Édes ételekre vágyunk, de az általuk okozott vércukorszint-emelkedés hozzájárulhat a pattanásokhoz. Ennek ellensúlyozásának egyik módja a fahéj beiktatása, mivel ez az aromás fűszer segíthet szabályozni a vércukorszint-ugrásokat.

fahéj
Forrás: Unsplash

Cseresznyelé a fáradtság jelei ellen

A cseresznyelé tartalmaz melatonint, testünk alváshormonját. Ha ezt isszuk lefekvés előtt, az segíthet abban, hogy könnyebben elaludjunk.

Dió rosacea ellen

A dió tartalmazza a legmagasabb szintű növényi alapú omega 3-at (alfa-linolénsavat), amely fontos gyulladáscsökkentő hatással bír a bőrre, és segíthetnek a rosacea tünetein is.

bőrbetegség, étel
Forrás: Unsplash

Főtt paradicsom a nap által okozott károk megelőzésére

A főtt paradicsom a likopin legmagasabb természetes forrása, egy csodálatos antioxidáns, amely segíthet leküzdeni a nap által okozott károkat, bevitele csökkentheti a leégés intenzitását.

Paradicsom, éretlen, zöld, recept. savanyúság
Forrás: Unsplash

Forrás: Vogue

Borítókép forrása: Unsplash

/egeszseg/gasztro/etel-borbetegseg/