Barion Pixel Nem kell kés alá feküdnöd többé, hogy bőrödet rendbe tedd: Egy új “csodalézerrel” még a nyár előtt megszabadulhatsz a bőrproblémáktól – Coloré

Nem kell kés alá feküdnöd többé, hogy bőrödet rendbe tedd: Egy új “csodalézerrel” még a nyár előtt megszabadulhatsz a bőrproblémáktól

2024. 05. 10.

Még nem késtél el, ha azon gondolkodsz, hogy a nyári hónapok előtt rendbe kellene tenned a bőrödet. Mint köztudott, az erős napfény károsító hatással van a bőrünkre, így a regeneráló kezeléseket sem javasolják a forró évszakban. Tavasszal viszont még tehetsz bőrproblémáid ellen. Ráadásul manapság már szike alá sem kell feküdnöd.

Ymemo W
forrás: Pexels

Az év minden szakában más-más környezeti feltételek lehetnek hatással a bőrünkre, amelyek az utóbbi években egyre csak súlyosbodnak. Míg télen a bőrszárazság és a kipirosodás lehet a legnagyobb ellenséged, addig nyáron a leégéstől, a megszaporodó pigmentfoltoktól is kell tartanod. Nem elég egy régóta bevált rutin, az évszakhoz képest változtatni kell a bőrápolási technikánkon.
“A bőr nagyon érzékeny a napfényre, leéghet, ami hajlamosítja a pigmentfoltok, és a későbbi bőrrák kialakulására is. Az erős napsütésben töltött szabadságok idején használjunk fényvédő krémeket, illetve sapkát vagy kalapot, hogy ne égjünk le.” – javasolta az olvasóknak Dr. Polman Erzsébet, bőrgyógyász-szakorvos, az Oktogon Medical Center szakembere, és elmondta, hogy gyakran találkozik olyan esettel, amikor nem kellően vigyáz valaki a bőrére, így “tűzoltásra” van szükség. 

Lmxpqdkg
Dr. Polman Erzsébet, bőrgyógyász-szakorvos forrás: Oktogon Medical Center