Barion Pixel Rövid lett, maradhat? – 4 rövid haj inspiráció 2023 őszére, ha megújulásra vágysz – Coloré

Rövid lett, maradhat? – 4 rövid haj inspiráció 2023 őszére, ha megújulásra vágysz

2023. 09. 23.

Korántsem az unalom, sokkal inkább a sokszínűség jellemzi a rövid haj 2023-as, őszi frizuratrendjeit, amelyek mind hosszukban, mind színükben tartogatnak némi frissességet a viselőjüknek. Legyen szó akár a vörös szőnyegen vonuló sztárokról, akár hétköznapi nőkről.

Ugyan hivatalosan a tavaszt szokás a megújulással összekapcsolni, nagyjából minden évszakváltáskor előfordul, hogy – akárcsak a természet – úgy mi is vágyunk némi felfrissülésre. Különösen, ami a frizuránkat illeti! Cikkünkben négy olyan lehetőséget vonultatunk fel, amelyek tökéletesen passzolnak a rövid haj 2023-as, őszi trendjeihez, nem mellesleg jócskán megadják nekünk azt a pluszt, amire ilyenkor szükségünk lehet. 

Rövid haj 2023

Mint egy tündér: a bixie

Egy rész pixie, két rész bob. Nagyjából így jellemezhető a bixie hajtrend, amelynek nemcsak a stílusa, de a neve is a két szócska összevonásából jött létre. Mivel a bixie frizura túl hosszú ahhoz, hogy pixiként funkcionáljon, de túl rövid a bob hajtrendhez, egy önálló kategóriát alkot a rövid haj 2023-as trendjein belül. Érdekesség, hogy ez a frizuratípus ugyanakkor ötvözi is mindkét stílus elemeit: a rövid, tépett rétegeket „toll szerű” végekkel kombinálja. 

Hátránya, hogy a tökéletes összhatáshoz (és rövid hosszhoz) valószínűleg hathetente szükségünk lesz egy hajvágásra, ám előnye, hogy reggelente korántsem kell azzal bajlódni, hogy megregulázzuk a tincseinket. A sztárok közül a képünkön látható Rowan Blanchard is a bixie mellett tette le a voksát: a Disney-sorozatokból ismert színésznő bölcsen döntött, amikor ezt a frizurát választotta, hiszen a tépett hajvégek és a rendezetlennek tűnő összhatás megadják neki azt a komolyságot, amelyre a mese világtól való eltávolodáshoz, ezáltal a felnőtt brand építéséhez szüksége van. 

Csak klasszikusan: a francia bob

Jóval eltérő hatás érhető el a francia bobbal, amely mindössze hosszában tér el a klasszikus bobtól. Míg a klasszikus bob általában rétegekkel dolgozik és leggyakrabban a nyak közepéig érő hajat hagy a delikvensnek, addig a francia bob jóval rövidebb ennél: általában valahol az állkapocs és a fülkagyló között végződik. 

Nem véletlen, hogy a Disney+-on futó Ahsoka című sorozat főszereplője, Rosario Dawson is a francia bobot választotta a 2022-es Emmy-díjátadóra. A 43 éves színésznő egy halványpink, elegáns, áttetsző míderrel és szatén szoknyával kombinált Christian Siriano ruhában lépett a vörös szőnyegre, amelynek tökéletes kiegészítője volt a klasszikus francia bob frizura. A hajvágás látni engedte Dawson makulátlan arcát és gyönyörű szemeit, így méltóképp szolgálta a színésznő outfitjét. 

Az összeszedetlen

Kevésbé klasszikus, inkább a kilencvenes évek „bozontos” hangulatát idézi Julia Garner fizurája, aki szintén a tavalyi Emmy-díjátadón döntött a rövid haj és laza hullámok mellett. Garner haja ugyanakkor már kevésbé az „így ébredtem” stílus megtestesítője: loknijai egy kicsit több gondoskodást és odafigyelést igényelnek, mint a természetes beachwave hullámok. 

rövid haj 2023, rövid haj
Kép forrása: Frazer Harrison/Getty Images

A szakértők szerint a Garner-féle frizura lényegében bármilyen hajhosszal elérhető, de rövid haj esetén különösen ajánlott. Minél több rétegű ugyanis a vágás textúrája, annál inkább rámehetünk a végeredménynél a tincsenként érvényesülő, göndör hatásra. (Különösen, ha hajmosás után spray-vel dolgozunk a tökéletes végeredményen, amely durvább, csúszásmentes hajfelületet hoz létre.) 

Ha a színnel játszadoznál: a platinaszőke bob

Persze, a rövid haj 2023-as verzióinál nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is jócskán játszadozhatunk, különösképp, ami a szőke hajat illeti. A platinaszőke bob hajtrend leginkább azok számára lehet telitalálat, akiknek eredetileg is világos haja van, mivel a sötétebb hajnak jóval több időre van szüksége ahhoz, hogy befogadja a platinaszőke festéket (nem beszélve a hajat érő sérülésekről ebben az esetben). 

rövid haj 2023, rövid haj
Kép forrása: Taylor Hill/Getty Images

Ha világos, ha sötét hajról van szó, vegyük figyelembe, hogy a tökéletes platinaszőke hajszín miatt minimum négyhetente érdemes fodrászhoz járni és festetni, s olyan színű festéket választani, amely mentes a sárga vagy sárgaréz tónusoktól. Az AppleTv+-on futó Shrinking, azaz Direkt terápia című sorozat sztárja, Heidi Gardner például a platinaszőke bob mellett tette le a voksát, s milyen jól tette! Mind a hajszín, mind a bob hajvágás tökéletesen kiemelik szív alakú arcát és hatalmas, átható szemeit. 

Forrás: Allure.com
Borítókép forrása: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images