5+1 tipp a sminkecsetek tisztításához

A sminkecset jelentik a smink alapját, így nem csoda, hogy nagy figyelmet kell fordítani a tisztításukra.

A sminkecseteknek – bármennyire is hihetetlen – nagy jelentősége van egy jó smink elkészítésében, hiszen ezeknek köszönhetően tudjuk hibátlanul felvinni az alapozót, megfelelően eloszlatni a púdert vagy éppen egyenletes elsimítani a szemhéjpúdert.

Sminkecset
Forrás: Unsplash

Arról nem beszélve, hogy a sminkecseten lévő szennyeződések és olajok nem megfelelő eltávolítása több bőrprobléma kialakulását is előidézhetik. Például gyakrabban lehetünk pattanásosak, mitesszeresek, sőt bőrpír is megjelenhet az arcunk egyes területein.

Ezért nemcsak a sminkesek, hanem a bőrgyógyászok is arra ösztönöznek mindenkit – legfőképpen a smink őrülteket – , hogy ne legyenek restek a sminkes kellékeinket is heti rendszerességgel tisztítani, mégpedig samponnal vagy egyszerű szappannal, de a következő tippeket is érdemes megfogadni:

1. Forró és hideg víz helyett használjunk langyosat, hogy megfelelően felpuhuljanak a sminkecsetek szálai, ezáltal könnyebben jöjjenek belőle ki a sminkmaradványok.

2. A hajszárítót inkább mellőzzük a meleg, nyári napokon és tegyük ki a napfényre őket, hogy a természetes melegnek köszönhetően száradjanak meg.

3. A sminkecsetek mosása közben gyengéden segítsünk rá a kezünkkel a tökéletes tisztaság érdekében.

4. Száradásig ne álló, hanem fekvő pozícióba helyezzük őket, hogy ne álljanak szét a szálak.

5. Mosás után óvatosan töröljük le a felesleges nedvességet egy papírtörlővel.

6. Ne használjunk alkoholos tisztítószereket, hiszen ezekkel visszük fel a bőrünkre a sminket.

Sminkecset
Forrás: Unsplash

15 sminktrükk, amik ellenállhatatlanná tették Hollywood néhai filmcsillagait

A színésznők évekig kísérleteztek a tökéletes makeup megalkotásán, ami végül ikonikus megjelenésük záloga lett. Marilyn Monroe például igyekezett megőrizni arca természetes fényét, ezért sminkese csak leheletnyi púdert rakott az alapozó fölé. Ám azt mindegyik művésznő esetén elmondhatjuk, hogy a sminkek alapja a tökéletes, egészségtől ragyogó bőr volt, amit vazelinnel hidratáltak. Ha kíváncsi vagy a többire, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: elle.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!