Barion Pixel Nincs többé túl vastagon felvitt rúzsréteg, ha kipróbálod ezt a trükköt – Coloré

Nincs többé túl vastagon felvitt rúzsréteg, ha kipróbálod ezt a trükköt

2021. 10. 27.

Talán nincs is olyan nő, aki nem esik szerelembe egy gyönyörű, színes rúzs láttán. Viszont legalább ennyien inkább nem viselnek, mert szeretnék elkerülni a szájfestéssel járó kellemetlenségeket.

Szerencsére létezik egy trükk, ami megoldást kínál a túlzottan feltűnő szín, a vastag festékréteg, és az evés-ivás közben elmaszatolódó kontúrok problémájára. Mindezt ráadásul fillérekből megvalósíthatod.

Mit tehetsz, ha természetes színhatásra vágysz?

A rúzzsal kapcsolatos vélemények legalább olyan sokfélék, mint maguk az emberek: egyesek ki sem lépnek nélküle a házból, míg mások nem viselik el magukon annak ellenére sem, ha rábukkannak egy csodaszép árnyalatra. Hiszen még a klasszikus rúzsok használatakor is megeshet, hogy kissé megszalad a festék, és meg kell szabadulni a feleslegtől.

Számtalan tipp és trükk létezik arra vonatkozóan, hogyan vigyük fel szépen a különféle állagú szájfestékeket, illetve milyen praktikákkal tehetjük tartóssá a végeredményt. Az már más kérdés, hogy ezek a technikák nem feltétlenül könnyen kivitelezhetőek.

Legnagyobb szerencsénkre azonban már létezik egyszerű megoldás is, ami mindazok számára segítséget nyújthat, akik ki nem állhatják, ha túl vastag a pigmentréteg ajkaikon, ami gyakran még a repedésekben is megül, könnyen elcsúszkál, evés-ivás közben lelapul, az utána maradó folt pedig nem túl vonzó látvány.

Így lehet a legtermészetesebb a rúzs viselése

Bár a felvitt rúzs egész napos odafigyelést igényel, különösen, ha élénk, látványos színt viselsz magadon: gyakran kell igazítani, korrigálni, ami sokak számára macerás. Ha nem szeretnénk kellemetlen helyzetbe kerülni az elkenődő rúzs miatt, az alábbi filléres trükk megoldást jelenthet a problémára.

Tény, hogy a drogériák dugig vannak visszafogott, nude árnyalatú szájfestékkel, ha természetes megjelenésre vágyunk, de akkor sincs okunk aggodalomra, ha nincs a kezünk ügyében natúr ajakrúzs.

Fogjunk meg egy kisebb darab papírtörlőt vagy zsebkendőt, tegyük a szánkra úgy, hogy lássuk ajkaink körvonalát, majd a tetszőlegesen választott rúzzsal kezdjük el a papíron keresztül kifesteni a szánkat.

Ha feszesre húzzuk a zsebkendőt, szépen kirajzolódnak a szájkontúrok. A domborulat mentén bátran rúzsozzunk, az sem gond, ha vastagon visszük fel a festéket.

Azután fogjunk egy színtelen porpúdert, és egyengessük el a papír kirúzsozott területén: ütögessük át a papírrostokon egy jó minőségű ecsettel.

Meglátod, a végeredmény visszafogott és természetes lesz, mintha ki sem lennénk festve, alapból ilyen élénk és üde lenne a szánk. Nem ragad, nem tapad, nem kell azon agyalni, hogyan igyunk pohárból úgy, hogy ne hagyjunk nyomot rajta. Ezt a trükköt egyébként nyugodtan kipróbálhatjuk természetes hatású, szemhangsúlyos sminkekhez is.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix