Barion Pixel Smink, ami kincs? Nem, ha öregít – Coloré

Smink, ami kincs? Nem, ha öregít

2021. 10. 01.

Ugye nem akarsz idősebbnek tűnni, mint amennyi vagy? Ez a célod a sminkeléssel is? Akkor tarts be néhány szabályt és eléred.

Tudtad, hogy a smink nemcsak eltüntetheti a bőrhibákat és takarhat, hanem öregíthet is? Nos, ha te ezzel tisztában vagy, az jó. Sajnos azonban nagyon sokan esnek hibába. Sminkelik magukat azzal a céllal, hogy szebbnek, fiatalabbnak, üdébb bőrűnek tüntessék fel magukat. Csakhogy többet ártanak, mint használnak. Miért látszik sokkal szebbnek valaki sminkkel, és miért válik más idősebbé a kenceficék ellenére is?

Smink ami kincs
Kép forrása: Pixabay

Túlzásokba esve

Ahogy mondani szokták: az arany középút a jó. A sok smink nemcsak elnehezíti a bőrt, de látványra is pontosan ezt az érzetet kelti. A túlzott alapozó- és púderhasználattal a ráncok és a bőrhibák jól rejthetőek, de csak egy határig igaz. A sok púder alkalmazása ugyan észszerűnek tűnik, de a valóságban öregít és azt a hatást kelti, mintha maszkot húztunk volna az arcunk elé. Az eredeti bőrszínnél kicsit sötétebb alapozó választásával éveket fiatalíthatunk magunkon, mert melegebb tónusúvá válik a bőr.

A pirosító nemcsak élénkebbé teheti az arcot, hanem kiemelheti a ráncokat. Amennyiben épp az lenne a cél, hogy azokra ne hívjuk fel a figyelmet, úgy a ráncoktól távol használjuk azt. A természetes bőrszínünkhöz hasonló pirosítót alkalmazzunk és azt is mértékkel.

A szempillaspirál lényege, hogy a szempillákat megerősítse, láthatóbbá tegye és egyúttal a hosszát is megnövelje. Ez sikerülhet nagyon igényesre, de ha az alsó pillasort is festeni szeretnénk, azt csak óvatosan. A vastag réteg szempillaspirállal ugyanis pontosan kihangsúlyozzuk a szem alatti karikákat, arról nem is beszélve, hogy ha megfeledkezünk magunkról, akkor könnyen elkenhetjük az egészezt a szemünk alatti részen. Nemcsak öregít, de még nevetségessé is tehet.

Smink ami kincs
Kép forrása: Pexels

Indokolatlan használat

Egy jellegzetes hiba, ha a szem alsó ívét is kihúzzuk szemceruzával. Ezzel nemhogy kiemeljük a szemeinket, hanem éppen ellenkezőleg, optikailag zártabbá válik a tekintetünk, kisebbé a szemünk. Ettől idősebbnek és fáradtnak tűnik az arc, főleg a szem környéke.

Elvékonyodás

Idővel vékonyodnak a hajszálak, megritkul a haj, de ez jellemző a szemöldökre is. Az egyre ritkuló szemöldök is hozzájárul ahhoz, hogy idősebbnek tűnjünk még smink ellenére is. Ma már könnyű megoldást jelenthet a szemöldökfesték és ha szép ívet adunk, akkor természetes hatásúvá válik a tekintetünk, a kinézetünk. Ügyeljünk a nem túl világos, de nem is sötét szín használatára.

Kontúrpótlás

Az ajkak kontúrvonala idővel kezd eltűnni, amely tetszik vagy sem, az öregedés jele. A kontúrceruzát sokan gondolják megoldásként, hiszen azzal megrajzolható az ajkak íve. A szájkontúr azonban már egyáltalán nem is divatos és még öregít is. Minél sötétebb színt használunk, annál rosszabb lesz az eredmény. Ha már minden áron szeretnénk megadni az ajkak vonalát, azt a rúzshoz illő árnyalattal tegyük meg és dolgozzuk össze azokat.

Borítókép forrása: Pexels