Barion Pixel Itt egy újabb extrém bőrápolási trend: síkosító, mint bőrápoló – Coloré

Itt egy újabb extrém bőrápolási trend: síkosító, mint bőrápoló

2021. 10. 24.

Az arcunk és a testnyílásaink távolról sem hasonlítanak egymásra, ennek ellenére a TikTokon mostanra több olyan videó felkerült, amelyben híres és kevésbé híres influenszerek síkosítót használnak sminkalapként. A #lubeprimer hashtaggel ellátott felvételeket már több mint 8,1 millióan látták, a kérdés már csak az: mi történik az arcoddal, ha síkosítóval érintkezik?

A síkosító még élvezetesebbé teheti a szexuális együttléteket, hiszen csökkenti és megelőzi a hüvelyszárazságot, így pedig jó néhány kellemetlenséget megelőz, ráadásul a gyönyört is fokozhatja.

Bár a síkosítók többnyire bevizsgált bőrbarát anyagokból készülnek, használat után mégis ajánlott lemosni a bőrről, mert egyrészt némelyik kissé ragacsos utóérzetet hagy, másrészt az aktus során keletkezett váladékok miatt egyébként is meg kell mosakodnunk szeretkezés után.

De mi keresni valója van a síkosítónak az arcbőrön?

Röviden és tömören: az égvilágon semmi. Ezért is érthetetlen az a TikTok-on terjedő trend, amiben influenszerek nemcsak, hogy bemutatják, hogy hogyan alkalmazd primerként, azaz sminkalapként a szexuális örömfokozót, de egyik-másik szinte ódákat zeng a síkosító hatásosságáról.

Egészen pontosan @whodunit3 és @seananthonyv nevű felhasználók demonstrálják, hogyan is funkcionál a síkosító sminkalapként.

Csakhogy negatív kommentek is érkeztek a videójuk alá. Az @emajanee nevű TikToker például mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne próbálja ki, mert a síkosító egyrészt nem az arcra való, másrészt ő már ezt megtette, és borzasztóan kivörösödött tőle a bőre.

Az őrület elterjedése után nem sokkal még a Durex óvszergyártó cég is reagált @seanathonyv videójára az alábbi üzenettel: „Igazán értékeljük a kreativitást (és a sminked valóban nagyszerűen fest), de nem javasoljunk termékeink primerként történő használatát” – idézi a cég közleményét a Forbes.

Ezért nem ajánlják a szakemberek

Doktor Mona Gohara bőrgyógyász semmi esetre sem ajánlja, hogy felcseréljük a szexuális kiegészítőket a sminkcuccainkkal, mivel a síkosító összetevői, így többek között az illatanyagok, nonoxynol-9 fertőtlenítő vagy a proplién-gikol bőrpírt, pattanásokat, rosszabb esetben pedig súlyos allergiás reakciót válthatnak ki.

Ginger King vegyész szerint ráadásul ha valaki kőolaj bázisú síkosítót ken az arcára (aminek alapanyagai között a vazelin is megtalálható), akkor kellemetlen ragadós érzettel is számolnia kell.

Doktor Robert Finney bőrgyógyász sem támogatja az ötletet, vagyis, hogy síkosítót használjunk primerként: szerinte a drogériák polcain számos kiváló sminkalapból választhatunk, közülük a legtöbb ráadásul bőrszépítő hatású.

A síkosító ezzel szemben egyebek mellett ricinusolajat is tartalmazhat, ami eltömíti a pórusokat, és durva pattanásokat okoz. Hozzátette: bár elképzelhető, hogy egyesek bőre hosszabb ideig tolerálja a síkosító összetevőit, akkor sem ajánlja annak alkalmazását. Maradjunk tehát a jól bevált sminktermékeinknél, abból baj nem lehet.

A borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix