Barion Pixel Hogyan rajzolj tökéletes tükrözött cicaszemet? – Coloré

Hogyan rajzolj tökéletes tükrözött cicaszemet?

2021. 09. 07.

Bár a koronavírus-járványnak köszönhetően az elmúlt időszakot abszolút a finom, konszolidált sminkek jellemezték, illetve előtérbe került a minimalizmus, bizonyos divatirányzatokat még a Covid-19 sem tört meg.

Ilyen például a cicaszem smink is, amely nemcsak velünk maradt, de meg is újult, így most egy izgalmas verzióban láthatjuk viszont a közösségi média szépségposztjai között.

Így rajzolj tökéletes tükrözött cicaszemet

A klasszikus és a fordított cicaszem közös tulajdonsága, hogy mindkettővel drámai hatást érhetsz el, csakhogy amíg előbbi megrajzolása sokaknak problémásnak számít, mert mondjuk rejtett vagy éppen megereszkedett a szemhéjuk, addig a fordított (vagy tükrözött) cicaszemnél emiatt nem kell aggódni.

@shoaanaaa

Reverse cat eye trend @paintedbyspencer ig:shoaanaaa❤️‍🔥

♬ Streets – Doja Cat

Hiszen mindössze arról szól a történet, hogy a megszokott felső szemhéj kihúzás helyett az alsó szempillák tövére koncentrálunk, ezt emeljük ki. Az egyébként az ókori egyiptomiak szemfestését idéző tükrözött cicaszem népszerűségét egy Painted By Spencer művésznevet viselő, Los Angeles-i sminkesnek köszönheti, aki felrobbantotta az internetet izgalmas sminktutorial videójával. A fordított cicaszem másik nagy előnye, hogy nincs szükség hozzá tusra, mindössze egy puha, jó minőségű ceruzára, amivel gyönyörű eredmény születhet.

Mire figyelj, ha elkészítenéd a tükrözött cicaszemet?

  1. Vigyél fel alapozó rétegként egy kis szürkés tónust félkörívben a szemhéjadra egy bolyhosabb ecsettel.
  2. Most ugyanezt az árnyalatot vidd fel közvetlenül a szemed alá egy lapos ecsettel.
  3. Húzd ki a vízvonalat ceruzával, a vonalat pedig hosszabbítsd meg a belső szemzugtól felfelé, a szemöldököd végének irányába.
  4. Szemhéjecsettel vigyél fel egy kis fekete szemhéjpúdert a vonalra, majd satírozd el, hogy ne legyen olyan éles a vonal.
  5. Végezetül jöhet egy éjfekete árnyalatú szempillaspirál, és ezzel el is készültél.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix