Barion Pixel A francia vagy a német nők sminkelnek hosszabb ideig? – Coloré

A francia vagy a német nők sminkelnek hosszabb ideig?

2021. 08. 08.

Állítólag egy francia nő még a boltba se szalad le úgy, hogy egy kis sminket ne tenne fel. Na de mennyi ideig tart neki ez a művelet? Vajon több vagy kevesebb időt vesz igénybe, mint amennyit a más országokban élő nők fordítanak szépítkezésre?

A statista.com portál nyolc országban végzett felmérést 2021 júniusában 8341 nő megkérdezésével, választ keresve a bevezetőben feltett kérdésre. Az eredmények visszaigazolták azt, amit sejtettünk is: a legkevesebb időt Franciaországban fordították a nők sminkelésre: a megkérdezettek 67 százaléka számára 15 percnél kevesebb is elegendő volt. Nem sokkal maradt le Németország, ahol 58 százalék volt azoknak az aránya, akik ugyanennyi időt szántak a sminkelésre.

A legtöbbet az orosz és kínai nők fordítanak szépítkezésre: 50 százalék 15-30 percet tölt ezzel. Kínában a legmagasabb azok aránya – 14 százalék –, akik azt mondták, hogy 30-45 perc alatt tudnak elkészülni.

Smink Tablazat
Fotó: statista.com

Érdekes módon sok amerikai és a dél-koreai nő sem sajnálja az időt saját maga megszépítésére. Jóllehet a többségnek mind a két országban elég 15 percnél kevesebb idő is, Dél-Koreában 6, az USA-ban pedig 8 százalék volt azoknak az aránya, akiknél 45 percnél tovább tartott a készülődés.

A kutatás egyébként minden országban megtalálta azt a réteget, amelyik igazán komolyan veszi a sminkelést. Néhány százalék esetében az erre fordított idő meghaladja a 60 percet is.

A különbségek okain el lehet gondolkozni. Biztosan számít a rutin, de az sem mindegy, mennyire komplex elvárásoknak kell megfelelni. Nem ugyanaz feltenni egy kis szempillaspirált és szájfényt, mintha például alapozót és púdert is használ valaki.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix