Vigyázat: Ezek a sminktrendek öregítenek! Videó

Néhány tipikus sminkhiba elég is hozzá, hogy idősebbnek nézzünk ki a korunknál, most azonban bemutatjuk ezeket, hogy ne kövesd el többé őket!

A sminkmesterek már régóta tudják, hogy melyek azok a trükkök, amelyek az arcunk legelőnyösebb vonásait hozzák felszínre. A szakemberek tudatosan kerülik azokat a technikákat, amelyek előnytelenül hatnak az arcon, ezeket pedig most mi is eláruljuk nektek!

Túl matt

A púder alapvetően a barátunk, hiszen a segítségével tartósabb lesz a sminkünk, kevésbé csillog az arcunk és megadja a bőrünknek azt a bizonyos porcelánhatást, amit annyira imádunk. De vigyázat! Egy túl matt alapozó és egy vastag réteg púder ennek épp az ellenkezőjét érheti el. A vastag réteg ugyanis előnytelen az apró ráncoknak, amiket így kihangsúlyozunk, ahelyett, hogy eltüntetnénk. A sminkmesterek az érett bőrön éppen ezért többnyire folyékony alapozókkal, highlighterekkel és rúzsokkal dolgoznak. Ezek a bőr természetes ragyogását erősítik, ezáltal fiatalos és egészséges hatást biztosítanak az arcunknak.

A régi iskola

Engedjük el a régi beidegződéseket, hiszen ami divat volt 20-30 évvel ezelőtt, az ma már egyáltalán nem állja meg a helyét. Negyven év fölött kerüljük az élénk szemhéjpúdereket, a hangsúlyosan körbesatírozott szájat. A vízvonalon használt fekete szemceruza is csak kisebbé és megereszkedetté teszi a szemet. Helyette használjunk inkább ecsetet és por állagú barnás árnyalatokat a szem körül.

Túl sok!

A kor előrehaladtával jobb ha az eszünkbe véssük, hogy a kevesebb bizony a smink terén is több. A túl sok alapozó és korrektor befolyik az apró ráncok közé és ott felhalmozódik. Törekedjünk arra, hogy minél vékonyabb réteget vigyünk fel a bőrünkre és ehhez válasszunk minőségi termékeket. A szem fekete árnyékolása és az intenzív színek használata szintén inkább kellemetlen hatást eredményez. Ha feltűnő sminket szeretnénk, vagy a szem környéke legyen hangsúlyos vagy a rúzs legyen feltűnő színű, de semmiképpen ne alkalmazzuk a kettőt egyszerre!

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mi szükséges a baba nyugodt alvásához és mi nem?