Ezzel a reggeli rutinnal egész nap ragyogó lehet az arcbőr

A napi bőrápolási rutin során érdemes figyelembe venni az évszakok változását, és azt is, hogy a bőrápoló termékeket a legkönnyebbtől a legnehezebb felé haladva kell alkalmazni.

Sokan túlzásba viszik a bőrápolást, pedig az egész napon át üde bőr titka nem egészen ez. Nézzük, milyen rutinnal maximalizálhatjuk, hogy bőrünk ne csak szép, de egészséges és védett is legyen!

Borapolas
Forrás: Unsplash.com

Az alapos esti tisztítás után reggel nem kell mindenféle arctisztító oldat, elég a friss, hűvös víz (erre egyébként sok sztár is esküszik). Ha víz, akkor egy speciális, enyhén hámlasztó szivacs (konjac) csodákra képes!

A vizes tisztítás után jöhet a hidroszol vagyis toner használata. Ezek jó alapot adnak, felfrissítik a bőrt. Bizonyos fajtáik kis mennyiségben hasznos gyógynövényi olajakat is tartalmaznak. A toner meggátolja a vízvesztést és megkönnyíti a következő kozmetikumok hatóanyagainak beszívódását.

Ezután következhetnek a szérumok és esszenciák, melyek speciális tápláló hatóanyagokat, komplexeket tartalmaznak és mélyen behatolnak a bőrbe, ahol a sejtek fel tudják venni az összetevőket. Ennél a pontnál érdemes a kis területekre is figyelmet fordítani. Például a szemkörnyék ápolására, vagy spot kezelésre, ha vannak pattanásaink.

Jöhet a hidratálás, aminek szintén nem kell nehéz krémekből állnia. Sokkal jobbak az olajak, balzsamok, melyek bezárják a nedvességet, és a természetes hidratáltságot fokozzák. Ne feledkezzünk meg, hogy eleget igyunk a nap során!

Végül, jöhetnek az SPF termékek, már ha valóban szükség van rájuk. A fényvédelem fontos, de túlzásba itt sem szabad esni. Megoldhatjuk egy lépésben is, ha SPF tartalmú hidratálót választunk.

Forrás: healthline.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban