A koreai arcápolási rutin elképesztő hatásai és amiért mi is imádjuk

Érdemes kipróbálni az ázsiai kultúra praktikáit, mert nem véletlen az ottani nők kortalan megjelenése.

A K-beauty trend alapvetően a bőr tiszteletéről szól. Ahelyett, hogy a bőr természetes védőrétegét eltávolító, durva összetevőket tartalmazó termékeket használnának, a koreai bőrápolási filozófia a bőr természetes ökoszisztémájával való együttműködésről szól, megtisztítva, hidratálva, táplálva és védve azt – lehetővé téve a bőr virágzását.

Koreai Arcapolas
Forrás: Unsplash

A koreai szépségápolási termékek és kezelések hosszú távra készülnek. A következetesség és az elhivatottság az, ami meghozza a vágyott eredményt. Úgy is lehetne szemléltetni, mint a különbséget egy gyors diéta és a tiszta étkezési életmód alkalmazása között. A koreai bőrápolás a megelőzésre és a védelemre helyezi a hangsúlyt, nem pedig a károk megszüntetésére szolgáló termékek használatára.

A K-beauty rutin 5, 10 vagy 12 lépésből is állhat.

A 10 lépésből álló rutin

A hagyományos, 10 lépésből álló rutin a legszélesebb körben használt módszer. Általában a következőképpen zajlik:

1. Olaj alapú tisztító használata: Az olaj és a víz taszítja egymást, ami azt jelenti, hogy a vízbázisú tisztító nem távolítja el hatékonyan az összes olajalapú szennyeződést a bőréről. Az SPF, a smink és a bőr természetes, hámló faggyúja távolítható el a leghatékonyabban egy olajos alapú tisztítószerrel, ami viszont nem távolítja el a természetes, egészséges védőolajokat az arcról.

2. Vízbázisú tisztító: Ez az a típusú tisztítószer, amely a legtöbb embernek eszébe jut, amikor meghallja a „arctisztító” szót. A felhabzó folyadék eltávolítja az olajos tisztítószer által visszamaradt szennyeződéseket, például az izzadságot.

3. Hámlasztó: Ezek a termékek segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket és a lerakódásokat. Azonban hetente legfeljebb egyszer vagy kétszer szabad alkalmazni őket.

4. Toner: A tonerek segítenek helyreállítani az egyensúlyt és visszahozzák a bőr nedvességtartalmát, illetve savas pH-ját.

5. Esszencia: Egyedülálló a koreai bőrápolási eljárásokban. Az esszenciák fermentált összetevőket tartalmaznak, és hidratálják, védik a bőrt. Az esszenciák természetes hatóanyag koncentrációk, valahol a tonik és a szérum között félúton.

6. Kezelés: A koreai bőrápolásban a kezelés általában valamilyen szérum használatát jelenti. Erősen koncentrált összetevőket tartalmaznak, amelyekkel speciális problémákat, például ráncokat vagy pattanásokat kezelnek.

7. Lapmaszk: A lapmaszkok szérummal átitatott papírlapok, amelyeket körülbelül 20 percre az arcodra fektetsz. A hámlasztókhoz hasonlóan a lapmaszkokat sem kell minden nap alkalmazni.

8. Szemkörnyékápoló krém: A szemkörnyéki zselék, krémek vagy olajok az érzékeny bőrt célozzák meg, miközben segítik a sötét karikák, a duzzanat és a finom ráncok kezelését.

9. Hidratáló: A hidratáló afféle tömítőanyagként működik, hogy minden beszívódjon a bőrbe.

10. SPF: Az utóbbi időben úgy tűnik, az emberek egyre inkább elismerik a nap által okozott káros hatásokat, ezért egyre több terméket, például alapozót és hidratálót árulnak beépített SPF-fel.

Az 5 lépésből álló változat

Az 5 lépésből álló rutin egy könnyített változat, ha valakinek nincs elég ideje. Ez az öt lépés a legfontosabb és legalapvetőbb, amit minden reggel meg kell tenni:

  • olaj alapú tisztító
  • vízbázisú tisztító
  • toner
  • hidratáló
  • SPF

A 12 lépéses rutin esetén a 10 lépésen felül, ha elértük a szép, üvegbőr állapotot, akkor azt érdemes fenntartani arcpermetekkel, illetve hetente egyszer elmenni arckezelésre, ami magában foglalja az arcmasszázst, nyirokkeringés fokozását, fény- vagy lézerterápiát.

Forrás: elle.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!