Barion Pixel MET-gála ruhák 2023: Rihanna menyasszonyi ruhában, Nicole Kidman vintage Chanel estélyiben adózott Lagerfeld emlékének – Coloré

MET-gála ruhák 2023: Rihanna menyasszonyi ruhában, Nicole Kidman vintage Chanel estélyiben adózott Lagerfeld emlékének

2023. 05. 02.

Helyi idő szerint ma hajnalban rendezték meg az év egyik legjobban várt divateseményét, a MET-gálát, amely tematikájában idén Karl Lagerfeld munkásságának állított emléket. A sztárvilág krémje ezúttal is elképesztő szettekben parádézott A szépség útja elnevezésű rendezvényen, s néhány kivételtől eltekintve ismét igyekeztek túllicitálni egymást. 2023-as MET-gála ruhamustra, a teljesség igénye nélkül.

Nem létezik a divat színterén nagyobb és jelentősebb esemény, mint a MET-gála, amelyen igazi presztízsnek számít a részvétel – az ötvenezer dolláros, azaz nagyjából 17 millió forint értékű belépő mellett vagy épp ellenére. Az azonban vitán felül áll, hogy a MET-gála ruhák 2023-ban is egy lépéssel közelebb lendítették a világot a jövendőbeli trendekhez, hiszen, míg egyes sztárok neves tervezők ruháit részesítették előnyben, addig mások kevésbé ismert divatmárkák alkotásaiban tündököltek, ezzel a húzásukkal pedig fel is tették a térképre a hálás művészeket. Lássuk, miféle ruhákban tündököltek kedvenceink az idei MET-gálán, amely ezúttal a 2019-ben elhunyt tervező, az ellentmondásos Karl Lagerfeld előtt tisztelgett tematikájában 

MET-gála ruhák 2023: Rihanna gigantikus menyasszonyi ruhában tündökölt

Rihanna esetében sosem lehet tudni, részt vesz-e a rendezvényen, s tegnap sem alakult ez másképp: párjával ASAP Rocky-val az utolsók között léptek a(z idén bézs színekben játszó) szőnyegre. Megérte rájuk várni, hiszen a második gyermekével várandós Riri egy fehér, esküvői ruhára hajazó Valentino selyemruhában lépett a kamerák elé. Az estélyit fedő köpeny 50 szirom és 30 kaméliavirág díszítése egyértelmű főhajtás volt Lagerfeld emléke előtt: a divatpápa gyakran használta a természet motívumait munkássága második felében. 

MET-gála 2023 ruhák, MET-gála ruhák 2023
Kép forrása: Taylor Hill / Getty Images

Ahogy felfelé haladt a lépcsőn, Rihanna nemcsak fizikailag, hanem eszményileg is olyan magasságokba emelkedett, amelyre csak kevesen képesek: lépcsőfokról lépcsőfokra szabadult meg a köpenytől, amely alatt egy, a derékra helyezett övvel fedte fel kismama pocakját.

Párja, ASAP Rocky sem maradt el az énekesnő mögött: tudnivaló, hogy Lagerfeld imádta Skóciát, s a skót motívumokat, így nem véletlen, hogy a rapper egy skót szoknyát húzott farmernadrágra fölé. (A 2004-es tokiói Chanel show-n egyébként maga Lagerfeld is skót szoknyában jelent meg.) Akárcsak párja, úgy Rocky is aktualizálta a vintage-nek számító outfitet: a derekára mértani precizitással felhelyezett Gucci övek megadták öltözékének azt a pluszt, amitől már inkább stílusos, semmint közönséges volt az összhatás. 

Nicole Kidman vintage Chanel-estélyire voksolt

Nicole Kidman sem bízta a véletlenre az idei megjelenését. A színésznő egy Lagerfeld-tervezte, rózsaszín, 2004-es Chanel Haute Couture estélyiben pompázott tegnap este: ugyanabban, amelyet a Chanel No. 5 parfüm egyik leghíresebb reklámjában viselt. (Az említett, néhány perces videó nem csak a ruha miatt emlékezetes: összbüdzséje nagyjából 33 millió dollárt tett ki, így ez a világ egyik legdrágább reklámja.)

MET-gála 2023 ruhák, MET-gála ruhák 2023
MET-gála ruhák 2023: Nicole Kidman éteri megjelenése egyértelmű főhajtás a divatpápa előtt. Kép forrása: Theo Wargo/Getty Images

„Olyan emlékeket őrzök Karlról, amelyeket sosem fogok elfelejteni: szerettem a tanúja lenni a munka iránti elkötelezettségének” – nyilatkozta a Vogue-nak Kidman. „Emlékszem a nevetésére, amikor először lerajzolta a ruhát és átadta a vázlatot. Mindig megnevettetett! Számos ruháját viselhettem, de mind közül ez a leglátványosabb.”

Penélope Cruz (is) vintage Chanelben pompázott

Hasonlóan éteri látvány volt a Chanel divatház másik üdvöskéje, Penélope Cruz a 2023-as MET-gálán: a Vicky Cristina Barcelona sztárja ezúttal a Chanel Couture 1988-as tavasz/nyár kollekciójának egy kulcsdarabját viselte. Az áttetsző, kapucnival rendelkező, fehér és mentazöld árnyalatiban játszó estélyi bőséges szoknyarésze, fehér gyöngygombjai és csillogó, ezüst flitterei a divatház aranykorát idézték, az meg már csak hab a tortán, hogy Cruz egy hozzá illő övvel és kör alakú gyöngycsattal tette teljessé az összhatást: mindezekkel egyértelműen a ház néhai, kreatív igazgatója, Karl Lagerfeld előtt tisztelgett.

MET-gála 2023 ruhák, MET-gála ruhák 2023
Kép forrása: John Shearer / Getty Images

Jennifer Lopez Ralph Lauren-estélyiben tündökölt

Kevésbé éteri, mint inkább ütős szettet választott a 2023-as MET-gálára Jennifer Lopez. A színész-énekesnő ezúttal a Ralph Lauren divatház egyedi, selyem-bársony kombinált estélyijében lépett a Metropolitan Museum of Art lépcsőire. A ruha X-et formázó mellrésze épp csak hogy elfedte melleit, amelyet viszont egy, a brit kultúrára jellemző kalappal és óriási, fekete, rózsát formázó nyakrésszel egyensúlyozott ki. A fekete bársony betéteket rózsaszín selyem szoknyarész egészítette ki: a két anyag bátor kombinálása, s az egyszerű, letisztult smink megadták a színésznőnek a „szokásos”, szexi Jlo összhatást, amely korántsem volt közönséges. 

MET-gála 2023 ruhák, MET-gála ruhák 2023
MET-gála ruhák 2023: Jlo ezúttal sem hazudtolta meg magát. Kép forrása: Taylor Hill / Getty Images