Ilyen drága lesz 2023-ban a MET-gála jegy: már a sztárok is vonakodnak a részvételtől

2023. 04. 22.

1995 óta a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour szervezésében tartják meg a MET-gálát, ami igazi presztízs a világsztárok körében.

Bő 20 000 dollárral megemelte a jegyek árát a MET-gála szervező menedzsmentje, holott a meghívottak korábban fejenként körülbelül 30 000 dollárt költöttek a részvételre, de 2023-ban már 50.000 dollárra (17 millió forint) rúg egy belépő.

A drasztikus emelés ellenére persze valószínűleg idén is rengeteg híresség lesz jelen a különlegesebbnél különlegesebb ruháikban, de azért vannak, akik jelezték, ennyit nem ér számukra a magamutogatás. Egy forrás arról tájékoztatta a szervezőket, hogy a támogatók így is rengeteg pénzt adományoznak évközben a Metropolitan Múzeumnak, ám ez az ár már kiverheti náluk a biztosítékot .

Blake Lively, MET-gála, 2022
Forrás: Northfoto

Az exkluzív gálát, amelyre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban kerül sor, május 1-jén, hétfőn tartják majd. A MET gála 2023-as témája maga Karl Lagerfeld: A szépség útja. Kim Kardashian és családja már biztosan jelen lesznek, annak ellenére, hogy a múltbeli hírek szerint a szervezők őket kihagynák az eseményből.

A gálára ugyanis elsősorban meghívásos alapon lehet bejutni, de akkor is csak jeggyel.

Minden olyan személy után, aki úgy dönt, hogy nem él a meghívással a jegy ár miatt, 20 ember ugrik a helyére, és könyörög, hogy jöhessen. Még ilyen áron is.

– nyilatkozta egy másik bennfentes, aki szerint Anna Wintour fogja eldönteni, hogy kit enged be.

Az idei téma is okozhat némi fejtörést, mert korábban sokkal tágabb tematika volt megadva, amiben a híres tervezők azért megtalálták az ihletet és önmagukat is. Karl Lagerfeld pályafutása során számos luxusmárkának tervezett, mint például a Chanel, a Balmain és a Fendi. A tervező 2019-ben hasnyálmirigyrák okozta szövődmények miatt hunyt el. Most ő és elsősorban a Chanel adja az irányt. Habár az is igaz, hogy évről évre vannak olyan sztárok, akik fittyet hánynak a dress code-ra, és akár egy zongorát is magukra vesznek, csak, hogy feltűnést keltsenek.

MET-gála
Forrás: Northfoto

Mivel a dizájnerek és tervezők is meghívásos alapon vehetnek részt a MET-gálán, ha valaki kihagy egy évadot, fennáll a veszélye, hogy legközelebb nem hívják. Már pedig Anna Wintourral nem érdemes újat húzni.

Forrás: Pagesix
Borítókép forrása: Northfoto