Barion Pixel Irina Shayk és maga a PETA is védelmébe vette a Schiaparelli állatfejekkel megspékelt 2023-as ruhakölteményeit – Coloré

Irina Shayk és maga a PETA is védelmébe vette a Schiaparelli állatfejekkel megspékelt 2023-as ruhakölteményeit

2023. 01. 25.

A divatbemutató nagy visszhangot váltott ki, pedig a gyönyörű állatfej trófeák valójában képzőművészeti alkotások voltak a ruhákon, nem preparátumok, és komoly jelentést hordoztak, amelyek mellett Irina Shayk is kiállt.

A párizsi Schiaparelli divatbemutatóján Irina Shayk és Naomi Campbell is bemutatott egy-egy pompás, prémes darabot, Kylie Jenner pedig V.I.P személy lévén már eleve egy olyan oroszlánfejes ruhában érkezett az eseményre, amit akkor mutattak be Irina által. Az életnagyságú állatfejek persze egyből felháborodást váltottak ki azoknál, akik előbb kommentelnek és csak azután gondolkodnak. Ezek ugyanis pont, hogy nem a vadászatot népszerűsítő trófeák, hanem sok órás aprólékossággal elkészített kézimunkák, mely folyamatról több videó is van az Instagramon.

Kylie Jenner
Forrás: Northfoto

A 37 éves modell, Irina Shayk védelmébe is vette a rendezvény után az Elsa Schiaparelli által alapított Haute Couture divatházat.

Támogatom ezeket a hihetetlen és fáradhatatlan művészeket, akik kézzel, gyapjúval, selyemmel és habbal dolgoztak, hogy megalkossák ezt a hímzett oroszlánt a ruhámon, a büszkeség és erő szimbólumát, amelyet @schiaparelli az erő témáinak feltárása közben idéz fel.

– írta Shayk a közösségi médiában.

Dante Alighieri Inferno-ja ihlette a ruhákat, és újragondolta a versben szereplő három fenevadat: az oroszlánt (a büszkeség), a leopárdot (kéjvágy) és a nőstény farkast (kapzsiság).

A PETA állatvédelmi szervezet is reagált a megjelenés okozta ellenreakciókra, és megvédte a merész ruhákat, mivel azok a vadon élő állatok szépségét hirdetik a trófeavadászattal szemben.

Irina Shayk
Forrás: Northfoto

A szervezet elnöke, Ingrid Newkirk nyilatkozatában kijelentette:

Kylie, Naomi és Irina külseje a vadon élő állatok szépségét ünnepli, és a trófeavadászat ellen szól, amelynek során oroszlánokat és farkasokat ölnek le, hogy kielégítsék az emberi egoizmust. Mindenkit arra biztatunk továbbra is, hogy ragaszkodjon a 100%-ban cruelty free termékekhez, amelyek megmutatják az emberi találékonyságot és megakadályozzák az állatok szenvedését.

Forrás: allure.com
Borítókép forrása: Northfoto