Barion Pixel 5 szabály, amit minden hírességnek be kell tartania a MET-gálán – Coloré

5 szabály, amit minden hírességnek be kell tartania a MET-gálán

2022. 05. 03.

Tegnap, azaz május első hétfőjén ismét megrendezésre került a MET-gála, a világ egyik legrangosabb divateseménye, amelyre csak a legnagyobb tervezőket, előkelőségeket és A-listás hírességeket szokták meghívni.

A MET-gála főszervezője idén is a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour volt, aki szigorú szabályok alapján választotta ki vendégeit, és akiknek szintén rendkívüli dolgoknak kellett eleget tenniük, hogy valóban végigvonulhassanak a divatesemény vörös szőnyegén.

69th Annual Tony Awards Arrivals
Az est főszervezője, Anna Wintour. Forrás: Northfoto

Sok híresség számára ez volt az első alkalom a MET-gálán, így külön napot kellett szentelniük a szabályok észben tartására.

Nincsenek mobiltelefonok és szelfik

Noha sok híresség megszegi ezt a szabályt, hivatalosan nem szabadna mobiltelefont használni és a partin belül sem készülhet szelfi. A Vogue speciális projektjeinek igazgatója, Sylvana Durrett kifejtette: „Anna amolyan régimódi, aki őrzi a hagyományokat. Szereti azok a vacsorákat, ahol az emberek beszélgetnek egymással. Mi [a rendezvény személyzete] nem állunk a meghívottak mögött minden percben, de azért óvatosan emlékeztetni szoktuk őket.”

Be kell tölteni a 18. életévet!

Igen, van korhatár, 2018 óta a MET-gálát hivatalosan 18 éven felüliek számára rendezik, mert a szervezők szerint az esemény „nem való” olyanoknak, akik még nem nagykorúak.

A dohányzás tilos!

Ez egy olyan szabály, amit a MET-gála vendégei rendre megszegtek, ugyanis mindenki tudja, hogy a hírességek néha-néha besurrannak a mosdóba egy cigiszünetre. A 2017-es rendezvény óta az Egészségügyi Minisztérium felügyelői is részt vesznek az eseményen, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy senki sem dohányzik titokban a múzeum falain belül.

Ny: 2021 Metropolitan Museum Of Art Costume Institute Gala
Timothée Chalamet a tavaly ősszel megrendezett eseményen – a gála előtt még mehet a szelfi, de később már tilos. Forrás: Northfoto

Új emberekkel KELL ismerkedni!

A meghívottaknak szóba kell elegyedniük és új embereket kell megismerniük az eseményen, sőt, a celeb vendégek egyáltalán nem ülnek jó barátaik vagy partnereik mellett. „Ezeknek az eseményeknek az a lényege, hogy új emberekkel ismerkedjünk meg, és érdeklődjünk mások tevékenysége iránt. Mi értelme van, ha idejössz a férjeddel lógni?” – mondta az est egyik szervezője.

Ezek az ételek tiltólistásak!

Ha valaki részt vesz a MET-gálán, nem tanácsos semmilyen büdös ételt enni az esemény előtt vagy alatt. Anna megtiltotta a metélőhagyma, a fokhagyma, a hagyma, a petrezselyem és a halak felszolgálását, mivel ezek az ételek hajlamosak beleakadni az emberek fogaiba, és rossz leheletet okoznak.

Természetesen idén is a csodás ruhakölteményekről szólt az esemény, összeállításunkat itt nézhetitek meg.

Forrás: justjared.com