Barion Pixel Hódítanak a színes ruhás menyasszonyok! De mit jelentenek az esküvői ruhák színei? – Coloré

Hódítanak a színes ruhás menyasszonyok! De mit jelentenek az esküvői ruhák színei?

2023. 05. 13.

Manapság már nem minden menyasszony ragaszkodik a fehér ruhához, egyre színesebb a kínálat is. Az olyan tervezők, mint például a világhírű Vera Wang is ismertek arról, hogy színes esküvői ruhákat készítenek. Azonban minden színnek van jelentése. Mindegyik bizonyos érzéseket, érzelmeket és lelkiállapotokat képvisel – nem árt ezt tudni a választáskor.

Fehér esküvői ruha

Bár egyre elterjedtebb a színes menyasszonyi ruha, azért még mindig a fehér a leggyakoribb választás. A fehér az ártatlanság és a tisztaság színe. Régi, hagyományosabb választás a menyasszonyok számára, legtöbben kulturális vagy vallási okok miatt döntenek mellette.

Elefántcsontszín

Ugyanaz, amit a fehér esküvői ruháról mondanak, elmondható egy elefántcsontszínről is. Ez is hagyományos. Néhányan azonban úgy vélik, hogy az elefántcsont a szennyezett ártatlanság szimbóluma is. Ez egy régi gondolkodás, és manapság a menyasszonyok legtöbbször azért választják az elefántcsont vagy törtfehér színt, mert a fehérnél előnyösebben mutat az ember bőrén.

Rózsaszín

A rózsaszín tónusokat a játékos nőiességgel és a kacér természettel társítják. Az ártatlanságot, a gyermeki személyiséget, a frissességet, a tisztaságot, a szerelmet, a jó egészséget és a jó életet jelképezik. A paletta színei közé tartoznak a halvány rózsaszín, a púderrózsaszín, a virágos árnyalatok, egészen az élénkebb, forró rózsaszínű, sötétebb színekig.

Piros

A vörös sok mindent szimbolizálhat, a pozitívumok közé tartozik a szerelem, a szerelembe esés, az erős érzelmek, az izgalom, az energia, az erő és a szenvedély. Sokféle kulturában a piros menyasszonyi ruha a legnépszerűbb. De sok menyasszony választja azért is, mert szeretne kitűnni a tömegből.

Kék

A kéket a víz és a tenger színével azonosítják. A nyugalmat és a békességet jelképezi. A kék a vízhez hasonlóan nőiességet, életet, tisztaságot is sugároz. A kék a stabilitást, a biztonságot és az élethosszig tartó hűséget is szimbolizálhatja.

Esküvői ruha
Kép forrása: kkshepel / Getty Images

Narancssárga

Ha szeretnéd feldobni a hangulatot, válassz egy narancssárga esküvői ruhát, amely fiatalos életerőt sugall erővel és extravaganciával párosulva. Ez egy vidám, pimasz szín, amely mindenki arcára mosolyt csal.

Sárga

A boldog színként ismert sárga szín intelligenciát és bölcsességet sugároz, egy csipetnyi humorral. Az a menyasszony aki sárga ruhát választ, kíváncsi, és mindenben, amire vállalkozik, lendületes és céltudatos.

Zöld

A zöldet viselő menyasszony kifinomult és leleményes. Mivel a természet színe, ezért maga a tökéletes egyensúly. A szín az együttérzéssel és hűséggel párosul, és olyan erőt, mint a gyökereke, amelyek a fát tartják.

Lila

Az erőt és hatalmat jelző mélyebb árnyalatokat titokzatosság és varázslat veszi körül, míg a halványabb lila árnyalatok romantikát és nosztalgiát sugallnak esküvői ruhaként. A boszorkányságtól a szeszélyességig sok mindent jelent.

Mokka

Az olyan természetes tónusok, mint a nude és a homokszínek a rendet, az állandóságot és a türelmet szimbolizálják esküvői ruhaként. Az olyan barna árnyalatok, mint a karamell és a kávé, az állandó konzervatív természetet képviselik, a megbízhatóságot.

Arany

Az arany az összes menyasszonyi szín közül a legextravagánsabb. Ez a választás a gazdagságot és a hatalmat jelképezi, az önbizalommal teli menyasszony színe, aki tudja, ki ő, és nem fél megmutatni ezt.

Szürke

Az ezüstszürke árnyalatok nyugalmat, szervezettséget és csillogást sugallnak. Ez a menyasszony elegáns, egyszerű, mégis a régi Hollywood színésznőit idézi.

Fekete

A feketére gyakran úgy tekintenek, mint egy hátborzongató színre − és furcsa választás egy menyasszony számára. De a fekete esküvői ruhák még sokáig velünk maradnak. A fekete az elegancia vagy az előkelőség színe is lehet (például egy csak fekete nyakkendős rendezvény, és a fekete estélyi ruhákkal). A fekete a hatalmat, a szexualitást, a kifinomultságot, a gazdagságot, a titokzatosságot, a mélységet és a puszta stílust is jelképezi.

Az esküvői ruha kiválasztása valószínűleg az egyik legnehezebb és legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznod az esküvőd szervezése alatt. Lehet, hogy felpróbálsz egy vagy két ruhát, és azonnal tudni fogod, hogy megtaláltad az igazit, de az is lehet, hogy hosszabb időt vesz igénybe és sok ruhát kell megnézned. A színe mellett figyelj a stílusára, arra, hogy magának az esküvői dekorációnak milyen színei lesznek, de legfontosabb, hogy jól érezd magad benne és tükrözze a személyiséged.

Forrás: Dream Days, Vows

Borítókép forrása: Rawpixel / Getty Images