Barion Pixel Érkezik a Primark: Májustól új értelmet nyer a fast fashion – Coloré

Érkezik a Primark: Májustól új értelmet nyer a fast fashion

2024. 04. 11.

Eddig 15 országban nyitott üzletet a Primark, de idén bővíti a kört Nagy-Britanniával és Magyarországgal is.

A Primark divatház már 2019-ben t, hogy meghódítani kívánja Közép- és Kelet-Európát. Ebbe a terjeszkedésbe hazánk is beletartozik.

Nagy Britanniában már nemsoká nyit a Primark

2022-ben bejelentette az üzletlánc, hogy Teesside Park üzletét megnyitja a briteknél és mostanra már az is egyértelművé vált, hogy a nyitás május 22-én lesz.

Mindenki kapaszkodjon! A Nagy-Britanniában nyíló üzlet 37100 négyzetméteren és két emeleten lesz elérhető.

Magyarországon mikor?

A lelkes vásárlók már tavaly számítottak a hazai nyitására, de ez nem történt meg. Jelentek meg ugyan dátumok, de egy sem volt valós. A vállalat most már annyit közölt, hogy idén biztosan nyitnak, de pontosabb időpontot csak később közölnek. Egy biztos, hogy az Arena Mallban kap helyet.

Primark
Kép forrása: picture alliance / Contributor / Getty Images

Amit az üzletláncról tudni kell

Az 1969-ben alapított, akkor még Penneys márkanéven induló divatkereskedés célja nem más, minthogy mindenki számára megfizethető, de kiváló minőséget képviselő, stílusos ruharabokhoz juttasson mindenkit. Termékei között megtalálhatók a női, a férfi és a gyermekruházat különféle stílusa mellett szépség- és háztartási cikkek, egyéb kiegészítők.

Elkötelezett a környezettudatosság és fenntarthatóság mellett, amelynek köszönhetően létrehozták a Primark Fenntartható Gyapot Programot. A cél az, hogy csökkentsék a gyapot környezeti hatását, támogassák a gyapottermelőket és kiterjed az alapanyag beszerzési módjára is.

A divatlánc célja, hogy 2026-ra üzleteinek száma elérje az 530-at. Hazánkon kívül bővítést tervez Romániában és Lengyelországban is.

Nyitókép forrása: Mike Kemp / Contributor / Getty Images
/divat/oltozkodes/erkezik-a-primark/