Most ezek a menő frizurák Hollywoodban

2022. 10. 28.

Négy vágott frizura, amit a hollywoodi sztárok mostanában kérnek: akad köztük visszafogott, elegáns, de igazán bevállalós fazon is.

Bevallom, hogy én már egy ideje minden alkalommal, amikor fodrászhoz megyek, ugyanazt a frizurát vágatom. Minden egyes időpont előtt sokat gondolkodom azon, hogy milyen legyen, majd nem tudok dönteni, ezért végül maradok a réginél, a jól beváltnál, pedig egy kis változatosság nem ártana. Sőt, azt is gyakran eldöntöm, hogy hosszabbra hagyom egy kicsit, de aztán mindig ráunok, zavarni kezd, ezért levágatom az állam vonaláig.

Szóval, nemrégen jártam fodrásznál, előtte pedig ismét beleástam magam a mostani divatos hajvágásokba, majd nyilván ugyanazt kértem, amit korábban. De most legalább már tudom, hogy milyen frizurákat vágatnak jelenleg a legtöbben Los Angelesben!

Függöny frufru, a visszafogott frizura

A függöny frufru olyan bozontos, könnyed frufru, amely tökéletesen keretezi az arcot, hasonlóan a függönyhöz az ablakon. A megjelenés gyökerei a ’60-as és ’70-es évekre nyúlnak vissza, Jane Birkinnek például névjegye volt ez a frizura. A mai felfogás szerint számos stílusban és textúrában hordhatjuk: rendetlen hullámok, göndör bozont, elegáns egyenes, magas homlok, jöhet bármilyen megoldás, ami neked tetszik.

Érthető, hogy miért olyan szeretett ez a frizura, nemcsak rendkívül sokoldalú (bármilyen arcformával jól mutat, egyformán jól néz ki egyenes, hullámos és göndör hajjal, valamint hosszúval és röviddel is), hanem nem igényel sok odafigyelést sem.

Francia shag, a könnyed fazon

A francia shag egy bozontos hajvágás, aminek a népszerűsége egyáltalán nem csökken az évekkel. Ez a vágás az arckeretezésről és rétegekről szól, mesésen sűrűnek ható hajszerkezetet hoz létre, és általában könnyednek néz ki. Több rétegből áll, hogy megemelje és volument adjon a tincseknek, amolyan „így ébredtem fel” hangulatot ad a frizurának.

Az igazán csodálatos dolog ebben a fazonban, hogy általában minden hajtípushoz, színhez és hosszúsághoz passzol, így biztos megtalálod a neked megfelelő változatot. Mivel a hírességek imádják, vágatott már francia shaget Kate Mara, Billie, Eilish, Dianna Agron, Jennifer Lawrence, de még Jennifer Aniston is, ezért van hová fordulni inspirációért.

French bob, az elegáns megjelenés

Nem meglepő módon a bob hajvágás még mindig az egyik legkedveltebb hajtrend. Nem nehéz megérteni, miért. Sokféle lehet: radikális, lázadó, szexi és nagyon-nagyon kifinomult is. A francia bob hajtrend pedig olyan elegáns, amennyire csak lehet, ezért kifejezetten kedvelt.

Ha meglátod ezt a fazont, nem csak azért akarod levágatni a hajad rövidebbre, hogy időt spórolj a hajszárítással! Tényleg mindenkinek jól áll, nem kell aggódnod az arcformád vagy a hajad típusa miatt, lehet egyenes, hullámos, göndör. Sok problémád sem lesz vele, elég a hajszárítóval megszárítani, és tökéletesen fog állni. Nem kell formáznod és minden nap sok időt töltened azzal, hogy tökéletes legyen.

Wolf cut, a legbevállalósabbaknak

A merész, bozontos vágás nem való mindenkinek, bár nagyon trendi, most sokan választják, eléggé bevállalósnak kell hozzá lenni. Ezért is meglepő, hogy egyre népszerűbbé válik, pedig tagadhatatlanul így van. Sok híresség is kipróbálta már, Billie Eilish, Miley Cyrus, Barbie Ferreira vagy Keke Palmer.

A wolf cut vagy farkasvágás egy erősen rétegzett frizura, sok textúrával. Azonban ellentétben a mullet fazonnal, ahol az összes súly a hátsó részre kerül, a farkasvágás bozontszerű textúrája egyenletesebben oszlik el – valahol a mullet és a shag szerelemgyereke. Lehet belőle választani visszafogottabb verziót, de vannak merészebb vágások is. Bár ez is minden arcformához és hajtípushoz jól alakítható, leginkább a hullámos hajúaknak áll jól.

Ez a frizura igazi rock ‘n’ roll életérzést ad a viselőjének. Ha kerekebb az arcformád, érdemes rövidebb rétegeket kérni az arcod körül és a fejed tetején. Ha szögletes az arcod, akkor a váll fölé érő a legjobb választás, az ovális arcúak pedig a legszerencsésebbek, ők tetszés szerint bármilyen hosszt választhatnak.

Szintén elmondható róla, hogy nem igényel túl sok karbantartást, formázást. Ha szeretnéd frissen tartani, elég négy-nyolchetente ellátogatnod a fodrászodhoz.

Borítókép forrása: Northfoto

Forrás: Who What Wear 1, 2