Barion Pixel Megújítanád a hajad? Vágasd rövidre! Újra divat a bob hajstílus – Coloré

Megújítanád a hajad? Vágasd rövidre! Újra divat a bob hajstílus

2024. 04. 22.

Az időtlenség és az elegancia mindig nyerő! A frizurák terén éppen ilyen lehet a bob hajstílus, ami időről-időre előkerül. A bob és a long bob újra hódít a fodrászatokban és egyre több hölgy dönt úgy, hogy megválik hosszú hajától és inkább egy sikkesebb, könnyebben kezelhető, elegáns frizura mellett teszi le a voksát. Ez a stílus az idősebb és a fiatalabb hölgyek számára is kiváló választás lehet, hiszen könnyen formázható és a kisgyermekes szülők, vagy a rohanó életmódot élők számára is praktikus.

Beautiful Woman Profile Portrait With Golden Earring Bob Hair Style Over Dark Brown. Beauty Model Face With Perfect Nose And Full Lips Make Up Side View. Sexy Girl Glamour Portrait
forrás: Gettyimages

Mi is az a bob hajvágás?

A bob hajvágás az állig érő (vagy éppen picit hosszabb, vagy rövidebb) egyenesre vágott hajat jelenti. Az eredeti „flapper bob” az 1920-as években robbant be a köztudatba, ahol a független nők szimbólumává vált.

Flapperbob
Flapper bob hajvágás

Azóta számtalan változata létezik, és folyamatosan újragondolják a divattervezők és fodrászok világszerte. A bob egyik legnagyobb előnye az, hogy alkalmazkodik az arcformákhoz és a hajtípusokhoz. Az ovális arcúak számára például a klasszikus, egyenes vonalú bob ideális lehet, míg a kerek arcformájúaknak inkább a rétegesített vagy az oldalra fésült változatok ajánlottak, amelyek optikailag megnyújtják az arcot. A bob frufruval és anélkül is csodásan mutat!

Profile Of A Sensual Model In Black Wig, Closed Eyes, Touches His Neck, Naked Shoulders, Isolated On Black Background.
fotó: Gettyimages

Folytatásban kiderül, kiknek áll a legjobban a bob-fazon!