Barion Pixel Dúsabb és fényesebb haj? Íme 5 egyszerű tipp, ami valóban segít – Coloré

Dúsabb és fényesebb haj? Íme 5 egyszerű tipp, ami valóban segít

2023. 04. 20.

Vannak módok a haj egészségének megőrzésére, a volumen növelésére és annak megakadályozására, hogy elvékonyodjon, de a hajhagymák genetikája sajnos nem változtatható meg.

Rengeteg olyan életmódbeli tényező létezik, amelyek hajritkuláshoz vezethetnek (gondoljunk csak a stresszre, a hormonokra, a pajzsmirigy-problémákra és az étrendre), de sajnos a poszt-covid tünetek között is felsorakozott a hajhullás. Ha ezeket kiküszöböljük vagy legalábbis javítunk rajtuk, akkor vannak innovatív termékek és módszerek, amelyek javíthatják a haj kinézetét és struktúráját.

A tápláló hajmaszkok és fejbőrolajok felkenésétől a hajnövekedést elősegítő táplálékkiegészítőkön át a dúsító samponok használatáig, a legtöbben bármit hajlandóak megtenni vagy megvenni, hogy szebb hajkoronájuk legyen.

De akkor vegyük át, mit érdemes tenni!

Növeljük az egészséges zsírok bevitelét

A zsírsavakban gazdag egészséges táplálkozás elősegítheti a hajnövekedést: nemcsak megakadályozza a hajhullást és a töredezést, hanem serkenti az új haj növekedését és csökkenti a fejbőr gyulladását is. Együnk avokádót, lazacot és tojást, valamint minden mást, amely egészséges zsírokat és omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Hajvasaló hőmérséklete
Forrás Unsplash

Óvatosan a vasalóval

A hőformázás elkerülhetetlenül irritálja az eleve száraz és töredezett hajat. Ha észrevesszük, hogy a haj ritkul, vagy azt szeretnénk, hogy vastagabbnak tűnjön, alternatívaként válasszuk a levegőn történő megszárítást!

Válasszunk okosan termékcsaládot

A különböző hajtípusokhoz speciális termékekre lehet szükség, amelyek pontosan megfelelnek az igényeiknek. A finom, vékony hajúaknak érdemes térfogatnövelő sampont és balzsamot keresniük, hogy növeljék a vastagságot és a fényességet. A durva hajszerkezetnek viszont a hidratáló, tápláló krémek és kondícionálók tesznek jót.

haj
Forrás: Unsplash

Kényeztessük a fejbőrt is

A fejbőrön gazdag baktérium és gomba flóra található, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bőr – és a haj növekedése – egészséges maradjon. A bőr immunrendszeri funkciókkal rendelkezik, és ez az első védelmi vonalunk a méreganyagok és a környezeti agresszorok ellen. Ha a fejbőr sérült, nem tudja megvédeni magát. A nedvesség és a természetes olajok egészséges egyensúlyának megőrzése éppúgy fontos a fejbőrön, mint az arcon. Válasszunk szulfátmentes sampont, amely nem mossa le a védőréteget.

Mikrokeringés fokozás

Egyszerű és olcsó is, ha magunknak végezzük: fejbőrmasszázs. Serkenti a véráramlást, és segít feltörni a hegszövetet a szőrtüszőben a vastagság növelése érdekében.

Forrás: Healthline

Borítókép forrása: Unsplash