Ezek lesznek 2022 legdivatosabb frizurái a mesterfodrász szerint

Clariss Rubenstein és Marwa Bashir sztár- és mesterfodrászok szerint a kilencvenes évek meghatározó trendjei jövőre még meghatározóbbak lesznek.

Rubenstein 2022 sztárjának tartja például a középhosszú bob fazont, ami hosszúságát tekintve valahol a váll felett és az áll alatt helyezkedik el. (Mint Kourtney Kardashian stílusa.)

Ezek lesznek 2022 legdivatosabb frizurái

Idén ősszel visszatért a kétezres évek közkedvelt baby braids trendje (Christina Aguilera például ebből a korszakból inspirálódott új frizurájához), a retro vonal pedig jövőre is velünk maradt, csakhogy ezúttal visszaugrunk kicsit a kilencvenes évekbe, ami alapján nagyon úgy fest, hogy elsősorban a rövidebb hajúaknak kedveznek a trendek. De természetesen mindenki megtalálhatja a számára leginkább tetsző frizurát a hatalmas felhozatalból.

Középhosszú bob

Bár Kourtney testvéreivel ellentétben ritkán változtat hosszú fekete tincsein, idén azonban merész döntésre szánta el magát, és vállig érőnél rövidebb fazont választott. A mesterfodrászok szerint 2022-ben bátran kísérletezzünk hasonlóval, a középhosszú bob fazon ugyanis egyértelműen helyett kapott a top öt hajtrendben.

Rövid, egyenes végű középen elválasztott bob

Weezy mesterfodrász szerint az egyenes vég egyaránt népszerű lesz a hosszú és rövid fazonok esetén: ha szeretnénk hasonlót, akkor vágassuk egyforma hosszúságúra a hajunkat, és hordjuk középen elválasztva.

Hódítanak a kilencvenes évek stílusai

A félhosszú hajak számtalan módon variálhatóak, Bashir szerint 2022-ben pedig az egyenletesre nyírt frizurák mellett a tépett fazonok is nemcsak, hogy helyet kapnak, de kifejezetten népszerűek lesznek. A tépett hajviselet egyrészt szépen keretezi az arcot, másrészt egy jó vágással elérhető, hogy ne lapuljon le a frizura, és ne kelljen vele túl sokat foglalkozni.

Félrefésült bob

A következő év egyik visszatérője a félrefésült bob, Priscilla Valles mesterfodrász legnagyobb örömére. Hozzáteszi: ez a frizura még izgalmasabb göndör hajjal.

Középhosszú, tépett haj

Valles szerint 2022 kevésbé szól majd a hosszú, tömött hajról, sokkal inkább a klasszikus, közepesen hosszú frizurákról. A dús haj azonban továbbra sem megy ki a divatból, tépettre vágva pedig még szebben mutat.

Göndör, rakoncátlan haj

Weezy másik kedvence a jövő évre vonatkozóan a világos árnyalatú, rakoncátlan göndör hajviselet. Ha szeretnénk hasonlót, akkor hajcsavarókkal és hajgöndörítő készülékkel is elérhetjük a vágyott eredményt.

Természetes, zabolátlan haj

Bashir szerint 2022 jelmondata akár a “Kevesebb több” is lehetne, előtérbe kerülnek ugyanis a természetes színek és fazonok, egy leheletnyi fénnyel megspékelve.

Hosszú és egyenes haj

Rubenstein úgy látja, hogy a hosszú haj szerelmeseinek sem kell aggódniuk, hiszen ez a fazon is folytatja hódító útját a következő évben. Aki tehát régóta szeretné kipróbálni ezt a viseletet, annak itt az alkalom.

Lágy esésű haj

Valles szerint a klasszikus hullámos strandfrizurát jövőre egy sokkal nőiesebb stílus váltja. Az alábbi fotó tökéletesen megmutatja, milyen szép is ez a fazon:

Vizes hatású haj

Aaron Grenia, az “IGK Hair” hajápoló termékcsalád társalapítója szerint 2022-ben minden a hajzseléről szól majd, ám ezúttal nem csupán a rövid frizuráknál. Aki tehát szeretne vizes hatást kölcsönözni hajának, megteheti akár úgy is, mint alább a modell:

Egyenes frufru

Mia Wallace, a Ponyvaregény karakterének ikonikus, tömött frufruja ugyancsak a következő év sztárja lesz, így akár nyugodtan kérhetjük ezt is a fodrásznál.

Egészséges, fénylő haj

Bashir szerint a természetesség mindenképp előtérbe kerül jövőre: ha szívesen követjük a trendeket, kérjünk fodrászunktól olyan hajápolót, ami fokozza hajunk természetes fényét. Illetve célszerű otthon is ápoló hajolajat használnunk, hiszen ez a selymesen puha és egészséges frizura egyik titka.

Rétegzett bob

Ahogy azt már eddig is láthattuk, a bobnak számtalan variációja létezik, és mivel mindegyik egyszerre vagány és nőies, ezért minden stílushoz passzol. Jövőre a rövidebb és a hosszabb, a rétegzett és az egyenes változata egyaránt hódít, így mindannyian megtalálhatjuk az arcformánkhoz leginkább passzoló hajviseletet.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!