Barion Pixel 3 tipp, hogy a festett haj természetes hatású és egészséges maradjon – Coloré

3 tipp, hogy a festett haj természetes hatású és egészséges maradjon

2021. 12. 22.

A festés még a legmodernebb eszközökkel is erősen igénybe veszi a hajat, ezért fontos tudni, hogyan tarthatjuk egészségesen tincseinket, és hogy növelhetjük meg a festés élettartamát.

Festés előtt mérjük fel hajunk egészségét! Ez leginkább azokra igaz, akik először váltanak természetes színről festettre. Az, hogy a haj nincs kémiailag kezelve, még nem jelenti azt, hogy automatikusan kiváló és egészséges jelölt festésre.

Festett Haj
Forrás: Pexels

Ha a hajunk vízhiányos vagy alacsony porozitású, nagyon nehéz lesz egészségesen fenntartani a színét – állítják a szakértők. A színezékekben lévő durva vegyszerek pusztítást okozhatnak a száraz szálakon, és végül töredezést eredményezhetnek. Tehát fontos meggyőződni arról, hogy a hajápolási rutinunk jó és a hajunk szerkezete egészséges, mielőtt bármilyen típusú vegyszert alkalmaznánk rajta.

Legyen kifogástalan a hajápolási rutinunk. Ha bevizsgáltattuk hajunk szerkezetét, kiderül, hogy eddig jól ápoltuk-e. Ha nem, akkor fontos a precíz rutin kialakítása, mely a legegészségesebb hajkoronát eredményezheti. Amellett, hogy minden mosásnál kiváló hidratálót és hajkondicionálót használunk, gondoskodni kell arról is, hogy minden évszakváltáskor frissítsünk rajta, tehát vágjuk le a töredezett hajvégeket.

Váltsunk festett hajra való termékekre! Miután befestettük a fürtjeinket, át kell váltani olyan termékekre, amelyek kifejezetten a színezett vagy festett hajra készültek. A festetlen hajjal ellentétben a kezelt színek mindig gondosabb ápolást igényelnek. A szakértők szerint bármennyire is zavaróak lehetnek a lenövések, érdemes a lehető leghosszabb időt, 6-8 hetet várni két festés között. A lenövések igazából kreativitással még fel is dobhatják a frizuránkat, hiszen kísérletezhetünk a színekkel és átmenetekkel.

Forrás: instyle.com