Barion Pixel Tudtad? Ezért fakul ki a festett hajad – Coloré

Tudtad? Ezért fakul ki a festett hajad

2021. 07. 11.

Noha a nyári meleg és állandó napsütés nem kedvez a festett hajnak, ez önmagában nem indokolja, hogy miért fakul ki idő előtt a hajunk.

Ha szeretnénk megőrizni minél tovább a választott színt és árnyalatot, akkor érdemes a következő okokra odafigyelni, és betartani pár, szakértők által megfogalmazott tanácsot!

Festett Haj
Forrás: unsplash.com

A hajmosás önmagában számos „veszélyt” rejt, ami miatt a festett haj színe idejekorán kifakul. A mindennapi hajmosás, főleg meleg vagy forró vízzel, egyáltalán nem tesz jót a festékpigmenteknek. Ezt fokozza, ha erős samponokat, mélytisztítókat, pakolásokat használunk, a különböző sók, szulfátok és egyéb vegyi anyagok ugyanis nem kedveznek a festék fedésének. A haj szerkezete, annak külső rétege könnyen megnyílik a vegyi anyagok hatására, aminek következménye a pigmentek ledobódása.

Tipp hajmosáshoz: kerüljük a túl gyakori, forró vizes hajmosást. Inkább legyen a víz langyos, akár hűs, a mosás előtt pedig alkalmazzunk védő olajokat, például argán- vagy kókuszolajat, melyek meggátolják a haj szerkezetének felnyílását.

Ahogy a forró víz, úgy a forró levegő és fém sem tesz jót a festett hajnak – itt természetesen a hajszárításra, hajformázásra, vasalásra, göndörítésre gondolunk. Hajszárítás helyett hagyjuk néha természetes módon megszáradni a hajunkat, vagy válasszuk a langyos funkciót a készüléken. Ha hajvasalót, göndörítőt alkalmazunk, akkor előtte mindenképp fújjuk be a hajunkat valamilyen hővédő termékkel!

Nyáron mindenki szeret vízközelben lenni, legyen az medence, tó vagy tenger. Mindegyik rejt veszélyeket a festett hajszínünkre nézve!

Tipp úszkáláshoz, strandoláshoz: a klór nagyon ártalmas, ezért medencézés előtt mindig mossuk át a hajunkat. A hajunk így kevesebb klórt fog beszívni. További tanács, hogy fogjuk össze a hajunkat, és vízbe menetel előtt tegyünk rá kondícionálót. Ez megóvja a só, az iszap vagy épp a klór gubancoló, káros hatásaitól.

Ki ne találkozott volna azzal, hogy a nap kiszívta a haját? Még a természetes hajszín is világosabbá válik nyáron, a festett hajat pedig elég komolyan tönkre teszi az UV-sugárzás. Ezért válasszunk fényvédelemmel ellátott hővédő terméket, és fújjuk be vele hajunkat, mielőtt hosszabb kint tartózkodásra adjuk a fejünket!