Barion Pixel Baba-szexuális élet: 1:0? Így csempésszetek romantikát az életetekbe! – Coloré

Baba-szexuális élet: 1:0? Így csempésszetek romantikát az életetekbe!

2023. 12. 28.

A család sokak számára akkor válik teljessé, ha gyermek születik. Ám, aki boldoggá tesz, az nehézséget is ad. Olyan helyzetben találhatják magukat, amelyben addig nem volt részük. Lesz, ami már sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt volt. De a szex még lehet a régi.

A mámoros pillanatok eltarthatnak egy ideig, miután az újdonsült családdá vált anya és apa már az otthonukban gyönyörködik abban, akit olyan sokáig vártak. Végre valósággá válik minden. A gyermekágyi időszak azonban legalább olyan megterhelő lehet az édesanya számára, mint a terhesség vagy a szülés. Idő kell a regenerálódáshoz. Ebben a néhány hétben a baba körül forog a világ és az anya megpróbálja a lehető legjobban ellátni gyermekét. Közben egy pillanatra sem gondol a szexre. Az, aki ezt tette vele, aki a szülés és az azzal járó minden nyűgéhez juttatta, csak várjon azzal, hogy újra birtokba vehesse, ami az övé.

Szex
A szexuális életnek nem kell kihúnynia akkor sem, ha egy ágyban alszik a szülőkkel a csemete / Kép forrása: Prostock-Studio / Getty Images

Az anyaságon túl

Csakhogy a fájdalom és a nehézség is könnyebben emészthető, amikor az édesen alvó babára tekintünk. Ekkor bevillanhat, hogy valaki másról is kell gondoskodni és ha a házasság, a kapcsolat minőségét szinten szeretnénk tartani, valamint a fáradt gőzt is ki szeretnénk engedni, akkor vissza kell találni egymáshoz. A kérdés: hogyan?

Addig örülj, amíg picike

Egy pici baba még többet alszik, mint amennyit ébren van. Már, ha nagyon nagy mázlista vagy. Ha nem, akkor ezt a részt ugord át!

Tehát, ha a babád alszik (nyugi, valamikor fog, lehet épp a sok sírás miatt zuhan álomba), persze utol kell érned magad, esetleg pont pihenésre vágynál, de mégiscsak szánj időt magatokra. Hidd el, jót fog tenni neked, nektek. Nem kell órákon át tartó, a Káma szútra valamennyi pózát végigpróbálni. Ki tudja, hogy mennyi időt alszik a kicsi?! Inkább legyen odafigyelő, de lényegre törő menet. A baba még mit sem tud a környezetében történtekről, ezért akár ugyanabban a helyiségben lezavarhattok egy légyottot, ha elég csendesek vagytok. Ha mégis zavarna az alvó csecsemő jelenléte, hát húzzátok magatokra a paplant.

Akkor is találni kell alkalmat az együttlétre, ha valamilyen hihetetlen oknál fogva, minden tanács ellenére köztetek aszik a kicsi (ki hallott már ilyet?!). Nos, a világ és a szexualitás akkor sem áll meg, de tényleg újragondolást igényel. Párnázzátok körbe a babát, hogy ne tudjon leesni az ágyról és akár abban a helyiségben is maradhattok, de válasszatok más alkalmatosságot.

Valljuk be őszintén, elég nehéz egymásra hangolódni és a romantikára koncentrálni, amikor (főleg az anya) minden idegszálával alvó gyermekére koncentrál. Ilyenkor tényleg nincs idő sokáig húzni-nyúzni. Ha arra vágytok, akkor kérjetek segítséget, aki a kicsivel foglalkozik addig, amíg ki tudtok kapcsolódni valahol (na jó, fogalmazzunk nyíltan: amíg egymásnak estek valahol).

Szex gyerek mellett
Egy érdekes mese, videó lefoglalhatja arra a kis idpre / Kép forrása: MangoStar_Studio / Getty Images

Kicsi gyerek kis gond…

Az izgalmak akkor kezdődnek, amikor a gyerkőc már jön-megy és a tudata is kinyílt. A te sebeid odalent már rég begyógyultak, már megszokottá vált, hogy gyerekkel együtt vagytok család, ám a romantikát még így is nehéz becsempészni. Akkor is, ha a csemete külön szobában alszik. Murphy-törvénye kegyetlenül működik és a lehető legkínosabb helyzetben csaphat le rátok, ha nem figyeltek, nem vigyáztok eléggé.

Amíg egy csecsemő tudatára nincs hatással az, ha netalán szüleit együttlét közben látja, addig a nagyobb gyerekek esetében már ez nem igaz. Ezért a lehető legcsendesebben, legrafkósabban és leggyorsabban kell lezavarni a szexpillanatokat. Ha épp otthon van a csemete, senkire sem lehet bízni, de az erotika átfűtött titeket, akkor tereljétek el a gyerkőc figyelmét. Kapcsoljátok be neki a kedvenc meséjét, rakjatok köré játékokat és amikor már kellően elterelődött a figyelme, akkor keressetek egy tőle minél távolabbi zugot a légyottra.

Nehéz úgy átadni magatokat az élvezetnek, hogy Murphy is lesben áll, ezért zárható helyiséget válasszatok, hogy ti szabályozhassátok a ki- és bemenetet.

A legideálisabb és a legkevésbé lebukásveszélyes alkalmak azok, amikor a gyerkőc bölcsiben, oviban van és pont úgy alakul, hogy ti ketten pedig otthon. Ha csak kis időt is tudtok magatokkal foglalkozni, azt használjátok ki!

Szex
Minél diszkrétebb és csendesebb a légyott, annál kisebb a lebukás veszélye / Kép forrása: PeopleImages / Getty Images

A lebukás után

Nem voltatok gyorsak, halkak vagy épp mindig a nyomotokban van a mini árnyékotok és lebuktatok? Ha még kicsi a gyerkőc, akkor az ő szintjéhez mérten elegendő a látottakra annyit reagálni, hogy apa és anya így szereti egymást, de a nagyobbaknál ez már nem működik. Életkorhoz mérten magyarázzátok el neki, hogy mi történt. Igyekezzetek se többet, se kevesebbet mondani és ha elegendőnek tartja a választ, akkor ne traktáljátok tovább.

Eleve, a meztelenség kérdése esetében is más lehet az ingerküszöb. Ahol a szülők nem ódzkodnak attól, hogy gyermekeik előtt fedetlen testtel mutatkozzanak (nem úgy kell érteni, hogy folyton pucéron illegetik magukat, hanem adódnak olyan helyzetek – öltözés, fürdés -, amikor a gyerkőc így is láthatja a szülőket), talán a lebukás sem veri ki a gyerkőcnél a biztosítékot.

Nyitókép forrása: PeopleImages / Getty Images