Barion Pixel Gondoltad volna? 5 érv, miért érdemes rendszeresen szeretkezni – Coloré

Gondoltad volna? 5 érv, miért érdemes rendszeresen szeretkezni

2021. 01. 10.

A szex a legintimebb és legkellemesebb módja, hogy kifejezzük a párunk iránti szeretetünket. Ugyanakkor az élvezetek mellett az egészségünkre is nagyszerű hatással van!

bed 1822497 1920
Forrás: Unsplash

Ki gondolná, hogy a heti két-három hancúrozás igazi csodát tesz a hangulatunkkal és a szervezetünkkel, holott számos kutatás készült arról, hogy mekkora különbség van azok között, akik rendszeresen vagy csak hébe-hóba bújnak össze a párjukkal. A következő válogatás igencsak nagy motiváció lehet mindenkinek. Legalábbis, ha az egészségünkről van szó…

Immunrendszer erősítő

Sokan nem tudják, de szeretkezés során megnő az immunoglobulin A szint, ami a szervezet állóképességének megerősödését eredményezi.

Nincs többé fejfájás

Ha fejfájásra hivatkozva akarjátok elkerülni a szexet, akkor bizony rosszul teszitek! Orgazmus előtt és közben, ugyanis elképesztő nagyot ugrik a szervezetünk oxitocin szintje, ez pedig igen hatásos fájdalomcsillapító hatással bír.

Viszlát stressz!

Egy nehéz nap után tökéletes feszültséglevezetés, na persze nemcsak a párunk érintése, hanem az ilyenkor felszabaduló endorfin hormonok miatt is, amelynek köszönhetően könnyebben lazulnak el az izmok és az alvás is pihentetőbb lesz.

Bőrszépítő

Hihetetlen, de még a bőrünkön is meglátszik, ha huzamosabb ideig nem szeretkezünk. Hajlamosabb lesz az arcbőrünk a zsírosodásra és a pattanásosodásra is, amely a tesztoszteron szint emelkedésének tudható be. A rendszeres és minőségi szex azonban egyensúlyba hozza a hormonokat, ezzel pedig a bőrünknek is jót teszünk.

Pontos Mikulás

A nem kimondottan kielégítő vagy nem létező szexuális élet egyik következménye, hogy egyre pontatlanabb lesz a menstruáció, illetve hol rövidebb, hol hosszabb ideig fog tartani. Azonban a szex hatására ez pillanatok alatt képes helyreállni.

Kell ennél több indok, hogy ágyba bújjunk?